vrijdag 9 december 2022

Vr 2022-12-09

Toppert alert! Toppert alert! Kwartfinale jeweetzelf. Twee WK-wedstrijden maar liefst voor je snufferd. Oranje mag ook aantreden wat een feest, wat een feest. Allemaal te zien bij onze vrienden van de NOS.

16.00 uur: Kroatië vs Brazilië
Kroatië tegen Japan gezien? Kroaten speelden niet slecht, Japan voetbalde goed. Echter om de Selecao te verslaan zal er nog een tandje bij moeten bij de Kroaten. Tuurlijk zijn Brazilianen die zwaar favoriet. Op iedere positie hebben ze een topspeler. Maar waar is het middenveld van de Brazilië? Ze spelen met vier aanvallers. Dat is gewoonweg te frivool tegen een uitgenaste Europese ploeg. Kan ze de das omdoen. Helemaal als ze het moeten opnemen tegen het middenveld van Kroatië waar Modric de koning, keizer, admiraal is. Spanje dacht ook makkelijk van Marokko te winnen. Als de Brazilianen met hun onrespectvolle dansjes dit duel te licht gaan opnemen gaan ze eraan. Onze voorspelling? Uiteindelijk wint toch Brazilië, maar wel met heel veel moeite. X Kroatië dus.

20.00 uur: Nederland vs Argentinië
Kies maar. Met mooi voetbal er in de kwartfinale uit of met betonvoetbal wereldkampioen worden? Wij gaan voor het laatste. We willen ook eens meemaken hoe het voelt om de beste van de wereld te zijn. Lang leve de provocerende pressing in koning Louistje we verdomme trust. Nederland vs Argentinië. Bergkamp, Bergkamp, Bergkamp vs de gescheurde anus van Mascherano. Argentinië, dat vooraf door menig voetbalkenner werd bewierookt, stelt geen ene moer voor. Oké, Oranje is ook geen hoogvlieger. Zo eerlijk moet je zijn. Het is puur resultaatvoetbal dat momenteel door Oranje wordt gespeeld. Koning Louistje heeft er een heerlijk ordinair counterploegje van gesmeed. Dit catenaccio 2.0 doet bij menig Italiaan het kwijl uit de mondhoek druppelen. Het is uitermate attractief. Tegenstander het balbezit gunnen om vervolgens genadeloos - middels tiki-taka totaalvoetbal van een andere orde - over 21 schijven toe te slaan. Die Argentijnen zijn te pakken. Het is gewoonweg geen goed team. Heus. Het is Messi en tien anderen. Onze tactiek? Timber en Aké zullen Messi (naar gelang waar hij zich op dat moment op het veld bevindt) moeten uitschakelen en de rest dient gewoon zijn ding te doen. Collectief denken. Focus houden. Nederland is een landje dat moeilijk is te verslaan. Mooi, daar drinken we alvast een extra pilsje op. Dat de droom van Messi maar een nachtmerrie mag worden. Het wordt de 1001ste wedstrijd voor dit ventje en meteen zijn laatste interland voor Argentinië. Onze voorspelling? We. Worden. Wereldkampioen. X Helaas pindakaas. Argentinië dus.

Laatste alinea alweer. Zie HIERRR, HIERRR en HIERRR drie prachtdames zo prachtig zie je ze niet in Qatar en hoor DAARRR, DAARRR en DAARRR drie heerlijk in het gehoor klinkende songs welke je ook niet zo snel op de Qatarese popzenders zult horen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten