zondag 5 april 2015

Bellen met HansieHansie

Iets wat ooit was, maar nu niet meer is. De legendarische voetbalupdate op de maandagochtend van HansieHansie bij Radio Veronica. Helaas. Is niet meer. Vandaar dat het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) er hedentendage maar een eigen invulling aan geeft. Zonder RickyPikkie de Veronica DJ, maar met HansieHansie Kraayenstein Junior (HHKJ). En waarom dan al op zondag dat internet opgepleurd? Waarom niet? Gewoon omdat het kan. Gaat-ie dannes:

KvdVH: Ha die HansieHansie van de Van Kuttensteijn. Jij hier?
HHKJ: Ja ik hier. Om het voetbal na te beschouwen. Zoals gebruikelijk iedere week weer op dat fantastische voetbalhumor.com blogje van je.
KvdVH: Kijk. En dit keer geen interland geouwehoer maar weer ouderwets Eredivisiegeneuzel. Brand los, ouwe schimmelpeer.
HHKJ: Er was weer veel te beleven dit weekend. NEC kampioen. Van de Jupiler League weliswaar. En dat hebben ze geweten. Bij Vitesse. Ha. Nou. Is wat. Poeh. Zien we die Nijmegenaren volgend seizoen gewoon weer tussen de grote jongens ballen. Eredivisie. Duhuh. Ja. Eens kijken. Uh.
KvdVH: Zeg, heb je het niet voorbereid ofzo, je zit zo te stamelen?
HHKJ: Voorbereiden? Dit. Welnee joh, dit soort prietpraat bereid ik nooit voor. Doe ik gewoon uit de losse pols. Eens kijken. Even teletekst pagina 818 erbij halen. Mijn geheugensteuntje. Zit je er klaar voor?
KvdVH: Zit je er klaar voor, zegt ie doodleuk. Man, in de tussentijd had ik allang zelf iets kunnen neerkalken op dat blogje van me. Maar ja. Kom, vooruit met de geit, rare Kraayenkwibus.
HHKJ: Ik ga gewoon het rijtje af. Beginnen we op zaterdagavond. Speelde Vitesse op het nippertje, middels een klutsgoal, gelijk tegen Groningen. Deed PEC goede zaken tegen Willem 2. Het B-elftal van FC Twente kreeg PSV op bezoek. Tja, wat moet je daarvan zeggen? Tss, gekke Scheudertje spaarden zijn ervaren bikkels voor het bekerwedstrijdje van aanstaande dinsdag. Moeten ze tegen een in de winningmood zijnd PEC Zwolle aantreden. Helemaal van de lijpe lotje zijn ze daar in Enschede. Ik zweer het je. Zo'n 5-0 oorwassing van PSV komt ook niet echt ten goede. Toch? Wat jij? Pff, alsof je daar dinsdag beter van gaat voetballen. Flikkert op. Echter PSV kan weer rustig ademhalen richting kampioenschap. Tja, dat dan weer wel. Afijn. Heerenveen-NAC. Dat is geƫindigd in 0-0.
KvdH: Haar op je lul.
HHKJ: Precies. Je haalt de woorden uit mijn mond. Effe spieken hoor wat hadden we nog meer? Ja. FC Dordrecht was al nagenoeg gedegradeerd maar Heracles deed er nog een schepje bovenop. Het ebola virus heerst in Dordt. Ze kunnen aan de Jupiler. Gedane zaak. En Heracles zit weer boven de streep.
KvdVH: Gaan we naar de zondagwedstrijden.
HHKJ: Zo, en wat voor wedstrijden! Op papier van die lekkere potjes waar ik eens heerlijk voor ging zitten. AZ-Feyenoord was wel het topaffiche van de dag. De strijd om plek 3. Nou, dat was een eitje voor Feyenoord. Wie had dat gedacht? 1-4 voor de Rotterdammers. Inclusief blundertje van Vermeer, maar een kniesoor die daarom maalt. De ranglijst is bepaald. Ook al werd het bij FC Utrecht-Ajax verrassend 1-1. De Amsterdammertjes worden tweede. Zijn niet meer in te halen. Theoretische wel, maar we hebben hier met de praktijk te maken dus vul verder zelf maar in. Gna. Dat Ajax bestuur kan beter mededelen dat ze de seizoenkaarten qua prijs gaan halveren, anders zit er volgend seizoen geen hond meer in die Arena. Echt. Man, man, man, wat een drama was het weer. Verder wist die lange Kramer van ADO Den Haag Excelsior in problemen te brengen. Wordt nu wel heel lastig voor dat Rotterdam Noord. Het gaat erom spannen. Ja. En tenslotte zal Wilfred Genee ook wel weer hebben zitten banksjorren thuis, want zijn Cambuur won in eigen huis op het laatste moment van Go Ahead Eagles. Ben ik nog iets vergeten? Ik geloof het niet.
KvdVH: Wazziedat?
HHKJ: Datwazzieweer.
KvdVH: Mooi, is het nu tijd om af te sluiten. Je wordt weer bedankt HansieHansie.
HHKJ: Geen dank, graag gedaan.
KvdVH: Maar voor we afsluiten eerst even een tribute to the 80's en wel met een heuse knallert van een muziekpareltje dat zijn weerga niet kent. Gewoon omdat het kan. Gewoon omdat het zo heerlijk je oren binnentettert. Daarom. Wel. Zijn we er nu klaar mee. Dus. Vrolijk Pasen iedereen. Mazzel!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten