zondag 19 april 2015

Bellen met HansieHansie

Iets wat ooit was, maar nu niet meer is. De legendarische voetbalupdate op de maandagochtend van HansieHansie bij Radio Veronica. Helaas. Is niet meer. Vandaar dat het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) er hedentendage maar een eigen invulling aan geeft. Zonder RickyPikkie de Veronica DJ, maar met HansieHansie Kraayenstein Junior (HHKJ). En waarom dan al op zondag dat internet opgepleurd? Waarom niet? Gewoon omdat het kan. Gaat-ie dannes:

KvdVH: Aan de telefoon. Nu. Niemand minder dan onze eigen HansieHansie Kraaijenstein Junior.
HHKJ: Helemaal. Jawel. Daar ben ik weer.
KvdVH: Waar gaan we het over hebben?
HHKJ: Waar gaan we het over hebben, zegt-ie doodleuk. Over de kale poedel van mijn schoonmoeder wellicht. Nou goed. Pff, de tering.
KvdVH: PSV kampioen.
HHKJ: Precies. En terecht. Want als je aan het einde van de rit bovenaan staat dan verdien je het gewoon.
KvdVH: Zou Jetro Willems nog dronken zijn geworden?
HHKJ: Hij had voor het eerst een biertje in zijn handen nietwaar? Ik denk dat-ie na een slok al draaierig begon te worden.
KvdVH: En Adam Maher?
HHKJ: Adam Maher heeft geen bier gezien kan ik je verzekeren. Het eerste dat hij zei toen hij na het fluitsignaal weer dat veld opkwam: 'Zo, nu eerst een Bavaria babe.' Die gekke Maher toch. En toen zagen zijn maten hem richting parkeerplaats gaan. Drie keer raden wat er daar is gebeurd.
KvdVH: Is dat dan zo'n smeerpijp die Adam Maher?
HHKJ: Wat nou smeerpijp? Het is een profvoetballer. Dus.
KvdVH: Hmm, het zal wel. Nog iets leuks te vertellen over de wedstrijd?
HHKJ: Er zaten mooie doelpunten tussen. En die scheids, kom hoe heet-ie ook al weer...
KvdVH: Gözübüyük.
HHKJ: Ja, die ja. Koezoeboejoek. Die had zijn toto ook weer juist ingevuld.
KvdVH: Verdenk jij hem van matchfixing?
HHKJ: Ach, weet ik veel. Hij doet maar. Zolang ik het maar niet merk. En als ik dat wel doe. Dan geef ik 'm een ongelooflijke poffert op zijn neus.
KvdVH: Niet zo stoer doen Kraayenpiemel. Kom vertel nog iets meer over de wedstrijd.
HHKJ: Ik heb er niets over te vertellen, pik. De boeren zijn kampioen. De gloeilampies hebben het geflikt. Memphis en Wijnaldum hebben hun gewenste schaal. Maar die schaal is voornamelijk te danken aan Guardado en Luuk de Jong. Dat waren voor mij de PSV-sterspelers van dit seizoen. En verder zou ik willen zeggen: geniet van die schaal want voordat je het weet wordt-ie gejat door Theo Maassen. Ja. Haha. En verder met zijn allen van je hup hatsikidee op die platte kar. Met drie ton bier in je mik. Wel gefeliciteerd PSV. Eindhoven was dit seizoen de beste. Dus. Zo, en nu weer terug naar jou.
KvdVH: Uh ja. Gaan we het nog over die andere wedstrijden hebben?
HHKJ: Nee. Nou ja, FC Dordrecht is gedegradeerd. Door toedoen van Feyenoord. Man, man, man, wat waren die slecht. En daarna konden we ons gaan ergeren aan Ajax. Echt. Na het zien van Feyenoord-Go Ahead Eagles en Ajax-NAC ga je je als hetero voetbalfan verdomme nog gewoon verheugen op het aanstaande Eurovisie Songfestival. Pff. Maar ik ben er klaar mee nu. We gaan stoppen.
KvdVH: Duidelijk. Wel, dan sluiten we af voor vandaag. Volgende week weer Kraayenpoot?
HHKJ: Als jij me belt, zal ik opnemen.
KvdVH: Mooi. Knal ik er nu nog snel een fijne muziekkneiter tegenaan. Zo, ook weer gebeurd. Wazziedanweer. Mazzel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten