zondag 9 augustus 2015

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraayenstein Junior (HHKJ).

KvdVH: En dat is alweer het laatste nummertje dat ik van je indrukken doe. Als het goed is gaat er nu een telefoon over daar ergens in de Betuwe mensen.
HHKJ: Met HansieHansie Kraayensteijn Junior.
KvdVH: Hé ouwe pik, hoe is het met jou?
HHKJ: Met mij gaat-ie uitstekend. En met jou ook alles kids? Zeg, ik heb een fijne vakantie gehad moet je weten en...
KvdVH: Wil ik niet weten Hansie. Waarvoor ik je bel. Driemaal raden?
HHKJ: De Eredivisie update natuurlijk.
KvdVH: Van de van juistem. Maar eerst wil ik weten wat jij nou eigenlijk van Ronald de Boer vindt?
HHKJ: Uh, uh, Ronald hè de uh Boer hè, bedoel je?
KvdVH: Ja die ja, die fantastische goed articulerende analist van FOX Sports en SBS6.
HHKJ: Dat vind ik een enorme paardenlul. Net als Toine en Jan Joost paardenlullen zijn en die hele baggerbende van dat SBS6. En Nico Dijkshoorn. En Wilfred Genee. Allemaal paardenlullen. Zo, dat is eruit.
KvdVH: Het zit je hoog hè, geen Champions League te mogen presenteren?
HHKJ: Kunnen we het over de Eredivisie wedstrijden hebben? Daar belde je toch voor, irritante kuikenbeffer die je d'r bent.
KvdVH: Hmm, kuikenbeffer. Dat is een nieuwe van je. Maar je hebt helemaal gelijk. De Eredivisie. Nog genoten HansieHansie?
HHKJ: Van die vier kutwedstrijdjes? Terwijl ik me verdomme eigenlijk had verheugd op negen spannende potjes. Pff. Kijk, laat ik het zo zeggen. De politie is mijn beste vriend. Ik gun ze een beter salaris voor hetgeen ze allemaal moeten doen. Maar ga potverdomme niet mijn favoriete balspelletje vergallen. En al helemaal niet op zo'n eerste voetbaldag. Ja! Zet die flitspalen uit en kijk naar links als er iemand aan je rechterzijde per ongeluk door rood licht rijdt. Echt. Heeft veel meer effect. Moet je opletten hoe snel die tweede kamer extra centjes voor die weldoeners vrijgeeft.
KvdVH: Duidelijk. Laten we het over voetbal gaan hebben. Al die randzaken eromheen beginnen me een beetje te vermoeien. Vangen we aan met Feyenoord-FC Utrecht. Kom maar op met die scherpe analyse van je.
HHKJ: Z'n seizoen was pas een halfuur onderweg en die Kazim Richards was alweer ruzie aan het maken met iedereen en z'n moeder. Wat een irritante gast is dat zeg.
KvdVH: Maar hij scoorde wel.
HHKJ: Ja, hij scoorde wel, ja. Maar waarom zo achterlijk doen? Mochten er kleine voetballertje zijn die na het poten Kazim Richards willen zijn, dan wordt het toch hoog tijd voor een psychologisch onderzoek voor die gassies. Man, man, man, wat een straatmongool. Die Kazim. Een stuk etterbek. En toch ben ik benieuwd of nieuwkomer Michel Kramer hem uit de basis gaat spelen. Zie ik namelijk ook nog niet één, twee, drie gebeuren hoor.
KvdVH: Hoe speelde Dirkie Kuyt?
HHKJ: Hoe formuleerde Ruud Gullit dat in de rust ook alweer bij FOX Sports? Even denken. Uh ja, onze Ruud analyseerde Kuyt als volgt: "Hij hield de bal vast en speelde hem naar Feyenoorders." Een beetje te simpel geformuleerd naar mijn mening. Ook Kuyt pikte zijn goaltje mee. Een pingel weliswaar, maar toch. Verder buffelde hij weer hard voor het team. En werd hij tenslotte uitgeroepen tot Man Of The Match. Dus.
KvdVH: Verder wel genoten van het wedstrijdje?
HHKJ: Om eerlijk te zijn was het tot die onterechte rode kaart van Karsdorp niet veel aan. Het was een nogal matige pot. Toen FC Utrecht die gelijkmaker erin knalde werd het plotseling een spektakel. Met zijn tienen wisten die Rotterdammers toch de mouwen op te stropen en er uiteindelijk met een fijne overwinning vandoor te gaan. Had ik niet verwacht, moet ik bekennen.
KvdVH: Werd eerder op de zaterdagavond ook nog Roda JC-Heracles gevoetbald.
HHKJ: Op wedstrijddag nummer één al gelijk gebombardeerd tot de degradatiewedstrijd. Het kan verkeren. Die nieuwkomers uit het zuiden wisten zich wel raad met de Heracliden. Op het Limburgse kunstgras. Wist je dat zes Eredivisie ploegjes op kunstgras voetballen. Pff. Heb ik het nog niet eens over de Jupiler League. Waar zijn we verdomme mee bezig? Het is toch geen zaalvoetbal. Oja, nog even over wat er tijdens dat wedstrijdje gebeurde. Met Edwin Gyasi. De oud Heracles speler die het bij Roda JC wel goed schijnt te doen. Een hele grote dikke middelvinger naar de Heracles fans die hem tracteerden op apengeluiden. Ga je diep diep schamen. Tenminste, als het allemaal waar is. Anders tien wedstrijden schorsing voor Edwin. Zo, dat wilde ik nog even kwijt.
KvdVH: Laten we maar direct naar de zondag wedstrijdjes gaan.
HHKJ: Wat jij wilt. Jij hebt de leiding. Gaat-ie dan. Na de Tafel van Kees ben ik als een malle naar huis gesjeesd en eenmaal thuis mochten we genieten van het potje tussen AZ en Ajax. Sofietje en ik hadden nog maar net de rosé ingeschonken en we werden al getrakteerd op een juweeltje van El Ghazi. Die zat er lekker in. Maar laat ik er verder maar niets over zeggen want meneertje El Ghazi wil graag dat we er stil over moeten zijn. Tja, waarom houdt-ie anders dat vingertje voor zijn mond, nietwaar? Verder leek het er in eerste instantie op dat Ajax in die camouflerende tenues van ze er alles aan deed om zo onopvallend voor de dag te komen. Maar dat viel reuze mee. Bleek AZ nog een beetje vermoeid van dat Turkse avontuur van afgelopen week. Tja, en toen begonnen die kleutertjes van Frankie de Boer plots als doorgewinterde mannen te voetballen zeg. Tweede helft viel wel weer tegen. Geloofden de Amsterdammertjes het verder wel. Drong AZ nog wel aan, maar viel hielp dat voor de kaaskoppies niet. Nog even iets over het poppetje Lasse Schöne. Je hebt roze voetbalschoenen aan en je hebt een knotje in je haar. En dan vindt meneertje het nog steeds raar dat ze hem een wijf noemen. Ziet er toch niet uit man. De nete. En die Sonogo dan? Die kan er geen kut van.
KvdVH: Mooi. En dan was daar tenslotte ook nog Willem 2-Vitesse. Het potje zou in eerste instantie afgelast worden, want geen politiemacht op de been. Maar om de Project-X bijeenkomst, georganiseerd door de supporters zelf, te vermijden werd alsnog besloten om het partijtje doorgang te verlenen. Zonder politie, maar met extra stewards.
HHKJ: En zo is het allemaal gegaan. Zal ik dan maar direct over het voetbalgebeuren van je babbelen doen? Het was een enerverende wedstrijd. Met aan beide kanten een doelpuntje en in de slotminuut nog een knalrode kaart voor Vitesse speler Oliynyk. Kan die gast morgen als eerste misschien zijn elleboog laten amputeren? Zo. Ben ik nu wel klaar met lullen want ik krijg er zowaar een droge bek van.
KvdVH: Uh ja. Wel. Zijn we weer helemaal op de hoogte HansieHansie. Wat ga je nu doen? Van je lekker liggen kletteren en klateren doen en dat verschrikkelijke lekkere wijf van je driedubbel vouwen wellicht?
HHKJ: Is een ideetje. Hmm, misschien dat ik er nog wel een dolle duikavond tegenaan gooi, ja. Sofietje is al de hele dag in een bepaalde stemming. Dus wie weet.
KvdVH: Wens ik je veel plezier en succes bij hetgeen je allemaal wel of niet gaat uitspoken vanavond. Nou, spreek ik je volgende week weer! Knal ik er voor nu een fijne muziekafsluiter tegenaan. Trouwens, maandag schijn je te gast te zijn bij Voetbal International. Toch?
HHKJ: Nee, dat heb je mis. Ik zit maandagavond wel bij Voetbal Inside. En dan gaan we verder dins- en woensdagavond gezellig de uitgestelde potjes kijken. Ik heb een fijne week in het vooruitzicht. Overdag nog mezelf aangenaam plezieren op het strand enzo. Ik mag niet klagen.
KvdVH: Genoeg geouwehoerd voor vandaag, Hansie. We weten weer voldoende. Ik groet je. De ballen.
HHKJ: De mazzel, pik.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten