zondag 16 augustus 2015

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraaijenstein Junior (HHKJ).

KvdVH: En wie hebben we vandaag aan de lijn?
HHKJ: De enige echte HansieHansie Kraayenpiemel van Lullensteijn. Daar spreek je mee. Jij belt, ik neem op en ik mag hopen dat jij weet wie je bellen gaat als je die telefoon in je jatten neemt. Ik heb in ieder geval de hoorn in mijn hand. Doe van je blablabla door het microfoontje. Hoor je mij?
KvdVH: Ja, ik hoor je luid en duidelijk.
HHKJ: Dat komt dan goed uit want ik hoor jou ook zeer helder, pikkenmans. Ha, jij irritante opgezette mierenbeffer met je lulletje zo klein als het geslachtsorgaan van een vlinder. Toch? Moest ik even kwijt. Gewoon. Kwam zomaar in mijn koppie op. Waarschijnlijk is het wel zo. Van dat kleine piemeltje. Want waarom noem je je anders het Knulletje van de VoetbalHumor? Gniffel. Anders had je jezelf waarschijnlijk wel de Knul van de VoetbalHumor genoemd. Lijkt mij zo. Zeg, hoe groot is jou penis eigenlijk in erectale toestand?
KvdVH: Dat gaat je geen flikker aan HansieHansie. Flapdrol! En aangezien ik vandaag de vragen stel. Dus. Uh, ben jij eigenlijk groot geschapen?
HHKJ: Mijn Sofietje zegt altijd: HansieHansie van me, bij jou kunnen er twee duiven op en dan mogen ze nog fladderen ook. Echt. Och ze is toch zo lief. Dat dinnetje van me. Vooral 'op zijn hondjes' vindt ze fijn, want ik schijn er zo leuk bij te blaffen. Althans, dat zijn de woordjes van Sofietje hè! Wat een gekke meid is het toch.
KvdVH: Oh. Ja. Zo zo. Nou. Uh, zullen we het dan nu maar over het voetbal gaan hebben?
HHKJ: Had je niet gedacht hè? Driedubbele azijnpisser die je d'r bent.
KvdVH: Voetbal Hansie, voetbal. Het prietpraat babbeltje is weer voorbij, oké? Serieus nu. Even kijken. Wel, aangezien ik geen zin heb om alle wedstrijden hier te gaan bespreken, laten we om die reden dan maar een paar potjes er uitlichten. Nog suggesties?
HHKJ: Laten we beginnen met... ik raak maar niet uitgepraat over die legendarische goal van Martin Hansen. Echt. Over vijftig jaar wordt daar nog over gesproken. Wat zeg ik? Over honderd jaar.
KvdVH: Daar hebben we het nu wel uitgebreid over gehad de afgelopen week. En ja, die goal was, is en blijft legendarisch ja. Echter nu wil ik graag je analyse betreffende het voetbalweekend. Kom op. Hup hup. Voort met de geit graag.
HHKJ: De ADO keeper hoefde afgelopen zaterdag niet uit zijn doel te komen. Dat FC Twente werd in eigen huis helemaal groen en geel gespeeld. Ha, hoor mij. Groen en geel. Ghe ghe ghe, ik met mijn woordspelingen. Oh, je lacht niet. Nou, ga ik toch gewoon verder. Trouwens. Zondagochtend zat ik aan De Tafel Van Kees. Met ADO-speler Ruben Schaken. Wat een toffe peer is dat zeg. En een fijne voetballer om in je ploeg te hebben. Uhm, hoe zei hij het nou ook alweer? Ja. Als je hard in de auto rijdt, zie je geen flitspalen. Nou, zo is het met mijn voorzetten ook, die geef ik gewoon blind. Vond ik geinig. Uhm, de wedstrijdjes. Daar wilde je het over hebben. Beginnen we dan maar met Ajax-Willem II. Het perfecte anticonceptie middel voor de zaterdagavond. De tandjes wat was dat zaaddodend saai zeg. Ik zweer het je. In een willekeurige aflevering van Utopia zit meer spanning dan in dat hele spelletje dat die Amsterdammers op dat matje neerlegde. Echt. En dan overdrijf ik niet. Ik overdrijf immers nooit. Weet je. Desalniettemin wisten de boys van Frank de Boer de punten in Amsterdam te houden. Wederom twee keer El Ghazi. Het vingertje hield hij dit keer eens verstandig niet voor de mond. Wat verder? Eens kijken. Uhm.
KvdVH: PSV-FC Groningen. Vertel daar eens wat over.
HHKJ: PSV speelde nog zonder nieuwe aanwinst Héctor Moreno. Niet dat ze 'm hard nodig hadden, want die Groningse verdediging bibberde verdomme nog meer dan wanneer er in het hoge noorden aan gaswinning wordt gedaan. De tering. Voor de rest was het nogal een saaie bedoeling. Zet 22 schildpadden in de middencirkel en je hebt verdomme meer plezier. Afijn, PSV won die saaie suffe wedstrijd makkelijk. Dankzij Narsingh. Die gast heeft er al meer in liggen dan in het hele vorige seizoen joh. Heus. Conclusie is wel dat het ploegje van Erwin van der Looi een type Botteghin mist. Dat was wel duidelijk. Meneertje zat op de bank bij Feyenoord. Waarschijnlijk start-ie volgende week gewoon in de basis.
KvdVH: Even tempo Hansie, we moeten zo afronden.
HHKJ: Over Cambuur-Feyenoord dus. Daar wil ik nog wel iets over kwijt. Kan dat nog even snel?
KvdVH: Ga je gang. Maar hurry, hurry graag.
HHKJ: Cambuur-Feyenoord was in het begin net zo spannend als PSV-FC Groningen. De eerste helft was namelijk ook geen reet aan. Op dat stuiterveld van die Friezen. Voetballen op kunstgras. Man, man, man, alsof je een opblaaspop aan het beffen bent. Het is het gewoon niet. Over de wedstrijd. De periode Kazim Richards bij Feyenoord lijkt voorbij. Michiel Kramer is de naam. Die zal vanaf nu voortaan de spitspositie van de Rotterdammers voor zijn rekening nemen. En scheidsrechter Van Boekel had het niet zo met Cambuur, naar mijn idee. Volgens mij was het een goal en het was zeker geen pingel. Afijn, Feyenoord pakte wederom de volle buit. En nu neem ik eerst even een slokje water hoor.
KvdVH: En voor de rest van de wedstrijden zoekt men het maar uit op de teletekstpagina's 818 en 819.
HHKJ: Oh, dus we zijn klaar? Wel, dan zal ik mijn factuurtje alvast naar je emailen. Ik hoef alleen nog maar op 'Send' te drukken. Van je 1, 2, 3... en verstuurd.
KvdVH: Het is weer genoeg voor vandaag. Dat oeverloze gelul altijd om een balletje. Sluiten we af met een fijne muziekspetter uit de sixties. Altijd lekker. Wens ik je verder nog een fijne week, HansieHansie. En dat emailtje zal ik wederom deleten. Een factuurtje, zegt-ie doodleuk. Pff, wees blij dat ik je een podium geef, gek.
HHKJ: Hmm. Nou ja, het was het proberen waard. Van hetzelfde, pik. Betreffende het wensen van een fijne week. Het wordt namelijk weer een heerlijk weekje met tussendoor nog wat voorronde Champignonnen League wedstrijdjes waarnaar we kunnen gaan koekeloeren doen. Zitten een paar leuke tussen kan ik je alvast verklappen. Nou, ik spreek je volgende week wel weer. Mazzel!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten