zondag 23 augustus 2015

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraaijenstein Junior (HHKJ).

KvdVH: Neem die telefoon nou op! Verdomme, hoe vaak moet ik dat ding nog over laten gaan?
HHKJ: Met HansieHansie.
KvdVH: Yo HansieHansie van de van Klokkenstijn. Daar ben je eindelijk. Hoe gaat het nu met je? We lazen van de week minder leuke berichten over je in de bladen.
HHKJ: Tja, ik had spontaan last van acute niersteentyfus of zoiets. Er is namelijk een steentje bij me weggehaald. Maar alles gaat weer toppiejoppiewoppie.
KvdVH: Gelukkig maar, want wat zouden we zijn zonder jou inbreng. Niemand die het voetbalweekend zo kan duiden als jij. Fijn dat het weer goed met je gaat knul! Wel. Naast alle narigheid misschien nog iets leuks meegemaakt dat je aan ons voetballiefhebbers wilt vertellen misschien?
HHKJ: Uh, nou. Gisteren ontving ik plots een email met de vraag of ik mee wil werken aan het programma 'het mooiste meisje van de klas.' Maar ja, zou ik dit wel doen na die geslachtsverandering in 1992? Ik ben nog een beetje in dubio. Wat vind jij?
KvdVH: Uhm. Oké. Soms krijg je plots dingen te weten die je niet eerder wist. Zeg HansieHansie, hoe heette je eigenlijk voor 1992?
HHKJ: Voor 1992 heette ik Ans. Maar de mensen die destijds dichtbij me stonden noemde me ook wel gekscherend AnsieAnsie. Ach ja, het was een leuke tijd. Weet je dat ik pas sinds 1992 weet wat buitenspel inhoudt. Wat zo'n geslachtsverandering allemaal wel niet teweeg brengt joh. Er gaat een wereld voor je open. Echt. Ho. Even wachten hoor. Er zit namelijk zo'n irritant fruitvliegje op de muur. Ga ik nu van je kapot slaan doen. PATS! Nou ja zeg, fruitvliegje vliegt gewoon door na mijn spinning elbow vol op de neus. Verbazingwekkend. Zeg, zullen het eens over voetbal gaan hebben?
KvdVH: Ik wilde het net voorstellen. Dat nietszeggende gelul altijd van te voren. Maar ja, het schijnt erbij te horen. Vandaar. Eens kijken. Laten we er een paar potjes uit halen. Uhm, Feyenoord-Vitesse. De topper van het afgelopen weekend. Vertel daar eens wat over?
HHKJ: Bidonnenschopper en beroepsmafkees Kazim Richards mocht in de basis starten van Gio. Onbegrijpelijk. Maar ja, de wissel die je wist die zou komen was uiteindelijk daar. Kramer voor Kazim en het ging meteen lopen voor die Rotterdammers. Trouwens Feyenoord kwam in de laatste minuut van de eerste helft nog goed weg. Gözübüyük had die bal ook zomaar op de stip kunnen leggen. Wordt het toch een andere wedstrijd. Afijn, Kuyt knalde alweer zijn derde pingel dit seizoen binnen en wat later was het Basacikoglu, uche uche wat een kutnaam om uit te spreken, die de hele baggerbende besliste. Kan nog leuk worden daar in Rotterdam.
KvdVH: Op zaterdagavond Heerenveen-PSV nog gezien?
HHKJ: Eerst iets over die Brenet. Dat kun je zo'n jongen toch niet aandoen? Hij kan het gewoon niet. Voetballen. Is misschien lullig om het zo snoeihard te zeggen, maar het is wel zo. Brenet is van het niveau Archilles '29. Heus. Hoe slecht moet die Simon Poulsen wel niet zijn joh, dat Flipse Cocu steeds maar weer op die Brenet terugvalt? Of weet Brenet misschien dingen van Cocu die wij niet mogen weten? Kan allemaal. PSV speelde verder bagger slecht tegen Heerenveen. Nou, dat kan wat worden hoor volgende week als die Rotterdammers op bezoek komen. Kortom Heerenveen-PSV eindigde in een verdiend gelijkspelletje. Een duur puntenverlies voor de Lampies uit Eindhoven. Kan verder Locadia door de stront zakken. Wat een eigenwijze pikkentrekker is dat. Met zijn niet op de training verschijnen. En mag prutser Braamhaar volgende week Jupiler League fluiten. De tandjes wat was die laatste aan het stuntelen zeg.
KvdVH: Hmm, en verder?
HHKJ: En verder won Ajax plichtmatig van NEC. In een saaie troosteloze kutwedstrijd. Met John Heitinga wederom neuspeuterend op de bank. Die gozer is gehaald als koffiejuffrouw als je het mij vraagt. Ach ja. En van ADO had ik persoonlijk iets meer verwacht. Die groengele waren toch een beetje de verrassing van de Eredivisie. Toch? Dit weekend wisten ze toch nog net stiekem geniepig nipt een puntje te pakken tegen Utrecht. Hmm, gelukkig hebben ze die maffe Tom Beugelsdijk weer aangetrokken. Leuk! Is echt een cultheld, die gast. Ik mag 'm wel.
KvdVH: Nog meer?
HHKJ: Tot slot nog even iets over die Tannane. Die gast van Heracles. Vier goals in één helft! De ene nog mooier dan de andere. Heeft die gast een nieuwe verkering ofzo? Echt, alles wat hij aanraakte veranderde in goud. Hij was weergaloos! Cambuur lag helemaal op apegapen. Ha, ik heb zo'n vermoeden dat die Tannane wel de speler van de week gaat worden. Wat jij?
KvdVH: Dat denk ik ook HansieHansie. Wel, weten we weer voldoende. Feliciteren we verder FC Groningen, Roda JC en PEC. Voor details verwijzen wij naar teletekstpagina 818 en 819. Zoek het uit. Val ons er niet mee lastig. Zeg ouwe piemelbijter, maandag schijn je weer van de partij te zijn?
HHKJ: Yep. Ben ik weer op bezoek bij mijn vrienden van Voetbal Inside ja. Gezellig hoor!
KvdVH: Mooi, spreek ik je volgende week weer. Ga ik nu afsluiten met een fijne muziekkneiter. Mazzel.
HHKJ: De ballen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten