dinsdag 26 juni 2018

Di 26 juni 2018

Toppert alert! Toppert alert! Dertiende dag van het WK 2018 toernooitje alweer. Heb je er ook zo'n zin in alhoewel Oranje niet mee mag doen omdat... ach je weet zelf.

16:00 uur: Australië-Peru (C)
Australië moet winnen. En dan? Dan is het ploegje van onze Bertje van Marwijk afhankelijk van de partij die gelijktijdig wordt gespeeld tussen Denemarken en Frankrijk. Peru heeft leuk voetbal gespeeld, maar zullen na drie wedstrijden met nul punten huiswaarts keren. Althans dat denken wij. En Australië gaat...

16:00 uur: Denemarken-Frankrijk (C)
Australië gaat niet door want Denemarken-Frankrijk eindigt in een salonremise. Let maar op. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. De Fransen zullen waarschijnlijk met een B-team aantreden. Beetje oefenen voor de achtste finales. Evenals Denemarken. De Denen zullen geen gas geven om poulewinnaar te worden want waarom die Fransen wakker schudden als je met een puntje toch al bent geplaatst.

20:00 uur: Nigeria-Argentinië (D)
Deze pot. Wordt een spannende hoor. Als die Afrikanen het op hun heupen krijgen zoals tegen IJsland dan uh... dan uh... tja wat dan? Zal Diego niet tranquilo op zijn stoeltje zitten. Het lot van Argentinië hangt aan een zijden draadje. Of toch maar gewoon alle ballen op Messi? Dat is nou eenmaal de tactiek van coach Sampaoli. Alle ballen op Messi. Zucht. Het klinkt meer als een jongensboek. Een jongensboek dat wellicht na drie potjes kan worden dichtgeslagen. Alhoewel? Laatste strohalm. De deur staat op een klein kiertje. Ternauwernood. Hmm, wij denken toch dat die Argentijnen nipt zullen winnen.

20:00 uur: IJsland-Kroatië (D)
Ai, ai, ai. IJsland moet winnen, Kroatië kan het rustig aan doen. Echter die Kroaten willen wel graag poulewinnaar worden. Want stel Nigeria weet ze bij die Argentijnen er in te schieten. Eens even denken. Joh, ook al komt Kroatië met een B-ploeg opdraven meer dan een puntje zullen ze die Vikingen niet gunnen. Denken wij. Onze voorspelling daarom: een gelijkspelletje. En mocht Messi het uiteindelijk op zijn heupen krijgen gaan ook de La Albiceleste door.

Tot slot
Het plaatje en het muziekje van de dag. Omdat het kan. De ballen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten