zondag 9 december 2018

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraayenstijn Junior (HHKJ).

Ik heb aan je fiets gelikt. Ik heb aan je fiets gelikt. Ik heb aan je fiets gelikt. En morgen doe ik het weer. Ik heb aan je fiets gelikt. Ik heb aan je fiets gelikt. Ik heb aan je fiets gelikt. En morgen doe ik het weer. Het Knulletje van het fijne blogje wreef even in zijn ogen. De korte siĆ«sta op zijn driezitter had hem goedgedaan. Hij keek wat rond in zijn kamer. Zo laat alweer? Op de salontafel lag zijn iPhone X. Hij pakte zijn mobiele, begon wat te swipen, te drukken, te... ja te wat eigenlijk, totdat...

HHKJ: Met HansieHansie uw allesweter betreffende het mooiste voetbalspelletje hier op aard.
KvdVH: Alles gezien?
HHKJ: Als we daar het Knulletje van...
KvdVH: ...de Voetbalhumor.com niet hebben ja.
HHKJ: Alles gezien qua Eredivisievoetbal bedoel je?
KvdVH: Bedoel ik. Even uitrekken hoor, mijn oogjes zijn zojuist opengegaan, vandaar.
HHKJ: Het was de week van de flutpotjes. Het was iedere dag bal. Laat mij iets korts vertellen over de top drie. We kunnen wel over alles en iedereen gaan lullen, maar wie zit daar op de wachten?
KvdVH: Ik niet.
HHKJ: Zo is dat. Daarom alleen de lichtpuntjes belichten. Hoor mij. Op donderdag mocht Feyenoord de lichtwedstrijd tegen VVV inhalen. Zag je die lichtmasten in de Kuip shinen? Een walk-over. Dat werd het. Van je koekoek, tot ziens en veel plezier met busreisje terug naar Venlo.
KvdVH: Vrijdag?
HHKJ: Vrijdag konden we genieten van de zesklapper van PSV tegen die andere Rotterdammers. Excelsior had niets in te brengen. Het verlies tegen Feyenoord is vergeten, Eindhoven dendert gewoon weer ouderwets door.
KvdVH: Zaterdag?
HHKJ: Zaterdag mocht Ajax op bezoek bij PEC. Met de man van 75 miljoen in hun gelederen werden die Zwollenaren op het plastic veld te kakken gezet.
KvdVH: 75 miljoen is dat niet veel?
HHKJ: Dat is inderdaad veel. Maar Frenkie de Jong is het waard. Spelertje buitencategorie. Gaan we veel plezier aan beleven. Van Frenkie. Ik noem Euro 2020, ik noem Qatar 2022. En die Frenkie balt zich ondertussen naar Iniesta-hoogte. Let op mijn woorden.
KvdVH: We gaan opletten. Zondag mocht Feyenoord wederom opdraven.
HHKJ: Uit bij Emmen werd een zakelijke overwinning behaald.
KvdVH: En zo blijft de top drie de top drie. Hoe de rest van de wedstrijden zijn afgelopen leest men maar op teletekstpagina's 818 en 819. Zoek het uit. Doe ik nog even snel een vette shout-out naar de legendarische Frank Kramer. Zeg, staat jou kerstboom eigenlijk al?
HHKJ: Zaterdag samen met Sofie neergezet. Met ballen, slingers, lampjes en een piek. Een puike boom als zeg ik het zelf. Een echte. Wij zijn niet zo van nep. Na het optuigen flink dolle duikavond gehouden. Als een kribbetje onder die Blauwspar. Sofietje even optuigen. Weet jij wat ik bedoel.
KvdVH: Of te wel er zit inmiddels ook sneeuw in de boom?
HHKJ: Van die dingen. In huize Kraayenstijn kan met zout worden gestrooid want anders glij je uit van de sneeuwpret die we hier hebben.
KvdVH: Zit je maandag nog bij je vrienden van Veronica Inside?
HHKJ: Nee, dit jaar zie je mij daar niet meer. Volgend jaar weer.
KvdVH: Nog eventuele andere plannen voor aanstaande week?
HHKJ: Champions League. Dins- en woensdag. PSV om spek en bonen uit bij Inter en Ajax mag thuis proberen Bayern een veeg uit de pan te geven. Ik verwacht weer toppert alertjes van jouw kant
KvdVH: We gaan het zien. Of die toppert alertjes er komen gaan. Reken er maar wel op. Tijd nu voor de muzikale afsluiter die er wezen mag.
HHKJ: Die mag er wezen.
KvdVH: Spreek je volgende week weer maestro.
HHKJ: Mazzel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten