zondag 12 april 2015

Bellen met HansieHansie

Iets wat ooit was, maar nu niet meer is. De legendarische voetbalupdate op de maandagochtend van HansieHansie bij Radio Veronica. Helaas. Is niet meer. Vandaar dat het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) er hedentendage maar een eigen invulling aan geeft. Zonder RickyPikkie de Veronica DJ, maar met HansieHansie Kraayenstein Junior (HHKJ). En waarom dan al op zondag dat internet opgepleurd? Waarom niet? Gewoon omdat het kan. Gaat-ie dannes:

KvdVH: Ha die HansieHansie, ouwe schuinsmarcheerder. Alles kits achter de rits?
HHKJ: Hij gaat helemaal naar behoren. Ik mag niet klagen. En Sofietje ook niet. Het is rokjesdag pik. Dus ome HansieHansie Kraayenmans Junior loopt momenteel met een leuter van heb ik jou daar door de slaapkamer.
KvdVH: Huh, vrijdag was het toch rokjesdag?
HHKJ: Zolang de zon schijnt is het voor mij iedere dag rokjesdag.
KvdVH: Oh, dus Sofietje heeft vandaag een fijn minirokje voor je aangetrokken?
HHKJ: Wat lul jij nou raar. Ik, HansieHansie, heb voor de verandering vandaag eens een minirokje aangetrokken. Zonder onderbroek kan ik je vertellen. Het is weer van je kling klokjes klingelingeling. Maar zal ik het eens over het voetbalgebeuren gaan hebben?
KvdVH: Ga je gang, blonde kakatoe.
HHKJ: Het kampioenschap van PSV wordt nog een weekje uitgesteld, Twente heeft wederom punten in mindering gekregen in verband met financieel wanbeleid en Dirkie Kuijt komt weer terug bij Feyenoord. Is dat een goede zaak? Dat Dirkie terug komt bij zijn oude liefde. Ik stel deze vraag aan mezelf, zodat jij geen antwoord hoeft te geven. Dus. Laat mij dat zelf maar doen. Hmm. Als Dirkie Kuijt die bende daar in Rotterdam weet aan te zwengelen dan is het misschien wel een goede zaak ja. Maar meneertje is niet meer de jongste hè? Ach, we zullen zien. Even pauze.
KvdVH: Ga door HansieHansie, het voetbal. Niets pauze. Je gaat lekker zo. Vertel ons van hetgeen je op de velden hebt gezien.
HHKJ: Afgelopen vrijdag won PSV simpel van PEC Zwolle. Alhoewel het nog wel even spannend werd. Maar ja, ze wonnen dus wel. Die lampenkappen. Kan ook niet anders. Toch? PEC had zich een paar dagen daarvoor helemaal scheel gevoetbald toen het zich plaatste voor die bekerfinale. Gna, wat wil je. Die overwinning kregen die Eindhovenaren gewoon in hun schoot geworpen. Afijn. Omdat op zaterdag Ajax in Almelo van Heracles won, werd het feestje van de Eindhovenaren nog even uitgesteld. Over Heracles-Ajax gesproken. Wat een treurnis was dat zeg. Echt, zelfs met een kratje bier in mijn mik was er geen ene flikker aan. Pff. Zo saai. Verder won Vitesse van Excelsior. Niet echt een verrassing. NAC en Dordrecht deelden de punten en daar schoten ze beiden niet veel mee op. Dordt degradeert rechtstreeks. Het is nog niet definitief maar het komt steeds dichterbij. En NAC bevindt zich momenteel onder de streep, of te wel straks degradatie/promotie wedstrijdjes ballen tegen gemotiveerde Jupiler ploegjes. Word je niet blij van kan ik je vertellen. Trouwens Maaskantje ging nog wel even uit zijn sterretje toen Dordrecht de gelijkmaker erin tikte. Heb je dat nog gezien? Zo. Dat leek toch sterk op een gevalletje Erik Pieters. Wat een gekkie is het toch! Die Maaskant. Maar ik snap zijn frustratie. NAC had dat potje met minstens 5-0 moeten winnen. Tja, en dan sta je wel boven de streep. Maar ja. Een gelijkspelletje dus. Hmm. Eens kijken. Heerenveen gaf AZ een flink pak slaag. Het ploegje van Brommetje en Bassie kukelt hierdoor naar plekkie vijf, ziet Vitesse langzij komen en voelt de hete adem van Heerenveen in het nekkie. Tja, en toen kwam de zondag. Ben ik eerst nog even vroeg opgestaan voor Max Verstappen. De tering, die inhaalmanoeuvres. Zo vies als die gingen. Ha. Een talentje hoor! Die Max. Alleen wat vreselijk kut dat die motor het drie rondjes voor het einde moest begeven. Pff. Zo sneu. Maar ja. Waar was ik? Ja. En na al dat Formule 1 geweld...
KvdVH: Mocht je aanschuiven bij de tafel van ome Kees.
HHKJ: Precies. Jij weet hoe mijn zondagplanning eruit ziet. En na ome Kees weer als een malle naar huis gereden om vervolgens als een debiel weer een beetje naar dat voetballen te gaan zitten koekeloeren. Wat een hectiek was het weer.
KvdVH: En Sofietje? Daar nog iets mee aangevangen misschien?
HHKJ: Het is niet altijd pret in huize Kraayenpoot de van Junior. Nee, zoals ik al zei, ik ben vervolgens gewoon weer voetbalwedstrijdjes gaan kijken. Ik zeg Willem 2 - Feyenoord 2. Pff, zou Dirk Kuijt al spijt hebben? Afijn. De top drie blijft zoals-ie is. Ook als de laatste wedstrijd van dit seizoen is gespeeld. En Willem 2 pakt leuk zijn puntjes zo. Daarna was het Go Ahead Eagles tegen FC Twente. Het geplaagde Twente. Daar was op het veld weinig van te merken. Die gasten uit Enschede namen toch maar mooi de drie punten mee uit Deventer. En dus hebben ze nu evenveel punten als vorige week. Want min drie plus drie is bij bij nog altijd nul. Zo, en nu jij weer. Nee, ik weer. Bek houwe jij.
KvdVH: Ik zeg niets. Ik ben één en al oor.
HHKJ: Juist. Want daar was ook nog de derby van het hoge noorden. FC Groningen-Cambuur. Een spektakelpotje dat uiteindelijk werd gewonnen door de Groningers. Kunnen we Wilfred Genee weer gaan jennen. Tussendoor heb ik ook nog een beetje moeten zappen om zo af en toe wat flitsen van Parijs-Roubaix op te vangen. Ja. En daarna? Uh. Om eerlijk te zijn heb ik ADO Den Haag-FC Utrecht niet gezien. Het schijnt dat ADO heeft gewonnen. Oké. Gefeliciteerd. Mijn voetbalweekend werd namelijk afgesloten met de Engelse topper Manchester United tegen Manchester City. Man man, wat een wedstrijd was dat. Dat tempo. Wat een lachertje is die Eredivisie dan. En dan die Kompany. Had rood moeten hebben. Schopt gewoon onze Danny Blind naar de tyfus. Pff, gelukkig viel het allemaal mee. Uiteindelijk bleek het ploegje van gekke Louistje de sterkste. En hoe. Dat City werd compleet weggevaagd in de tweede helft. Ha. Louistje heeft het goed op de rit daar in Manchester. Dus. Uhm. Wat meer?
KvdVH: Niks meer. Genoeg voor vandaag. Sorry dat ik je onderbreek maar ik heb meer dingen te doen moet je weten. Ik moet dit allemaal ook nog op dat blogje van me neertikken. Ook geen half werk. Zucht. Zeg, iets anders. Maandagavond schuif je weer aan bij je vrienden van VITV?
HHKJ: Uh. Zit ik net zo fijn te lullen over het voetbalgebeuren vindt meneertje het weer welletjes. Pff. Moe word ik ervan. Van jou En ja, maandagavond zit ik bij Voetbal International. En dins-en woensdag gaan we met zijn allen Champions League koekeloeren. Kunnen we dan weer van die leuke toppert alerts van je verwachten?
KvdVH: Goed, dan weten we dat ook weer. En ja, de toppert alerts komen er dins- en woensdag ook weer aan. Met een leuke laatste alinea erbij. Altijd geinig. Goed dat je me erop wijst. Ik moet er namelijk nog aan beginnen. Maar ach, ik kalk gewoon wat neer en dan zien we wel wat het resultaat wordt. De lezertjes zijn toch alleen geinteresseerd in die laatste alinea waarin het allemaal schijnt te gebeuren. Ha. Zeg HansieHansie, we gaan kappen nu. Het was me weer een waar genoegen. Tot volgende week.
HHKJ: Mazzel.
KvdVH: En dat zeg ik ook tegen alle lezertjes van dit fantastische blogje. Tot ziens en tot de volgende keer maar weer. Echter voordat ik afsluit eerst een knoepertgeile muziekparel die er potdomme wezen mag. Een korte dit keer. Nou. Wazzieweer. Mazzel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten