zondag 26 april 2015

Bellen met HansieHansie

Iets wat ooit was, maar nu niet meer is. De legendarische voetbalupdate op de maandagochtend van HansieHansie bij Radio Veronica. Helaas. Is niet meer. Vandaar dat het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) er hedentendage maar een eigen invulling aan geeft. Zonder RickyPikkie de Veronica DJ, maar met HansieHansie Kraayenstein Junior (HHKJ). En waarom dan al op zondag dat internet opgepleurd? Waarom niet? Gewoon omdat het kan. Gaat-ie dannes:

KvdVH: En wie hebben we vandaag aan de telefoon hangen?
HHKJ: Vandaag is daar HansieHansie de Van Kraayensteijn, zegt de gek.
KvdVH: Hoe is het?
HHKJ: Gaat wel lekker met mij. Jammer dat ik volgend seizoen geen Champions League mag gaan doen op SBS6, maar gelukkig heb ik nog altijd mijn vraaggesprekje met jou.
KvdVH: Wat jij zegt. Nog leuk voetbal gezien dit weekend?
HHKJ: Het was het weekend van de potjes in de onderste regionen in de kelder van de krotten van het diepe ravijn in de Eredivisie. Zo, snap jij nog wat ik uitkraam?
KvdVH: Nee, maar ga verder.
HHKJ: Dan ga ik verder. NAC-Heracles. Dat was de game van het weekend. Zwaar degradatievoetbal op de zaterdagavond. Man, man, man. Vooraf was er nog wat gestengel over dat stadionnetje dat op instorten stond. Er schijnen scheuren te zitten in die Rattenvanger van Hamelen betonblok bende. Maar wie heeft daar op gelet? Heracles in ieder geval niet. De Almeloërs verziekten daar even het avondje NAC zeg. Had ik vooraf niet gedacht. Een zenuwpot, dat was het. En niet alleen het stadion bleek scheurtjes te hebben. Zo ook de verdediging van NAC. Zo speel je toch geen degradatievoetbal? Het was allemaal veel te lief aan Bredase kant. En dat in de wedstrijd van het jaar. Ik miste bij NAC de wil om te winnen. Zag ik overigens wel bij Heracles. Maaskantje natuurlijk weer uit zijn dakkie gaan. Die kon zich maar net bedwingen. Anders had hij wederom die dugout aan gruzelementen geslagen. Denk je niet? Ik denk van wel. Anders zeg ik het niet. Hmm. Maaskantje mag gaan nadenken hoe hij NAC in de Eredivisie denkt te houden. Dat wordt puzzelen. Reken maar dat die Jupiler ploegjes er zin in hebben tijdens de nacompetitie. De mouwen moeten worden opgestroopt. Anders wordt het vrijdagavond voetbal. Meen ik echt. Dan wordt het echt... als we gaan, dan gaan we met zijn allen. En Heracles? Dat voetbalt volgend seizoen weer doodleuk mee op het hoogste niveau.
KvdVH: Sofie nog wakker?
HHKJ: Krijg nou kamelenschaamluis. Oh, hebben we opeens genoeg voetbal gehoord naar jouw mening? Pff.
KvdVH: Mwah, een beetje smeuige tietenpikkerij op zijn tijd mag ook wel eens hoor. Op dat fijne blogje van mij.
HHKJ: Nou vooruit dan. Dan maar geen ADO dat Vitesse heeft verrast. Dan maar geen Heerenveen-Willem 2 dat in een gelijkspelletje eindigde. Dan maar geen FC Utrecht dat er voor heeft gezorgd dat Go Ahead Eagles nacompetitie moet spelen. Dan maar geen kampioen PSV dat met tien man in blessuretijd Excelsior in moeilijkheden heeft gebracht. Dan maar geen 0-0, haar op je lul saaie kutwedstrijd tussen FC Dordrecht en Cambuur. Dan maar geen lofuiting over de wonderschone vrije trap van Chery tijdens de vechtwedstrijd tussen FC Groningen en Feyenoord. Dan maar geen wedstrijdanalyse van de draakwedstrijd tussen PEC Zwolle en Ajax. Dan maar geen AZ dat steeds dichterbij plek 3 komt omdat het wist te winnen uit bij het zwaar in crisis zijnde FC Twente. Dan maar geen Frank de Boer die de waarheid zei tegen al die snotneuzen van profvoetballers die verdomme denken dat ze het allemaal hebben uitgevonden. Dan maar geen Louis van Gaal die heeft verloren van Everton. Tja. Sometimes sit it with, sometimes sit it against. That's football. Zou Louistje zomaar gezegd kunnen hebben. Dan maar geen hulde voor de Ronald Koeman Day. Nee, niets van dat alles. Gaan we het eens gezellig hebben over de dolle duikavond die Sofietje en ik achter de rug hebben. Ha! Wat ik je vertellen wil is...
KvdVh: Wil ik helemaal niet weten Kraayenleuter. Jou gehannes met Sofie. En de lezertjes van dit fantastisch weblogje al helemaal niet. Het blijft een voetbalwebsite moet je weten. Wij willen ons niet verlagen tot sex, pies, rampetampen en meer van die ongein. Dat zullen wij nooit toelaten. Dus.
HHKJ: Maar zojuist zei je nog dat...
KvdVH: Mehhhh. Zojuist zei ik nog wat? Ik bepaal hoe dit gesprek verloopt. Met je blablabla. Gesnopen?
HHKJ: Ja, meester.
KvdVH: Dat dat duidelijk is. Iets anders. Het schijnt dat je maandagavond weer bij je vrienden van VI mag aanschuiven.
HHKJ: VITV ja. Voetbal International voor diegene die niet van afkortingen houden.
KvdVH: De televisie variant.
HHKJ: Juist. Altijd gezellig.
KvdVH: En dan ga je weer hetzelfde babbeltje doen over NAC-Heracles zoals hier zojuist besproken?
HHKJ: Jij hebt het door. En iets meer over die andere potjes. Bij VITV heb ik namelijk negentig minuten spreektijd als ik niet word onderbroken door die irritante radijsjesanalenkever van een Genee.
KvdVH: Wel, we zullen weer met zijn allen gaan afstemmen, pik. Ga je verder nog iets leuks doen op Koningsdag?
HHKJ: Ik ga mijn jongeheer eens fijn door de macaroni laten roeren. Om de bende nog iets smakelijker te maken. Vandaar. Ach, weer eens wat anders. Ik mag, nee moet, koken op Koningsdag. Moet van Sofie. Maar ik doe het graag.
KvdVH: Uh ja. Uhm. Zeg, het was me weer een genoegen. Rare kwast die je d'r bent. Ik spreek je volgende week weer! Oké?
HHKJ: Het genoegen was wederzijds. Volgende week weer. Mazzel.
KvdVH: Mooi. Knal ik er tot slot nog een fijne muziektoppert tegenaan die er verdomme ja wezen mag. Wel. Was dit het dan. Mazzel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten