zondag 21 februari 2016

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraaijenstein Junior (HHKJ).

Het Knulletje van de VoetbalHumor had dit weekend zowaar lasogen gekregen van al dat getuur naar nietszeggende voetbalwedstrijdjes. Een hevige stekende pijn in zijn linkeroogbal deed hem uit zijn luie bank opschrikken. Hij kneep zijn oogjes ietwat dicht, voelde een traantje over zijn linkerwang biggelen maar vermande zich. Hij pakte zijn mobiele, speelde met wat knopjes en hoorde een telefoon overgaan.

SKJ: Met Sofie Kraayendinges Junior het liefje van de enige echte voetbalanalist die er toedoet.
KvdVH: Hé Sofie, tref ik jou zowaar.
SKJ: Ben jij het? Het Knulletje van de VoetbalHumor? Jij wil zeker HansieHansie spreken, is het niet?
KvdVH: Hoeft niet per se, ik kan het eventueel ook met jou af.
SKJ: Gekkie. Maar mijn mannetje zit even op het toilet moet je weten.
KvdVH: KakkieKakkie doen?
SKJ: KakkieKakkie, RukkieRukkie, wie het weet mag het zeggen. Alhoewel als ik goed snif snif ruik dan gok ik toch het eerste.
KvdVH: Is het zo'n stinkert die man van je?
SKJ: Hij kan goed uit de hoek komen ja. Even wachten hoor.
KvdVH: Ik wacht geduldig.
SKJ: Ben ik weer. Waar hadden we het over?
KvdVH: Nu ik je toch tref Sofie, ik heb twee vraagjes voor je.
SKJ: Een paar spannende mag ik hopen?
KvdVH: Enof. Komen ze. Vraag 1. Als je heel eerlijk bent hè, sla je dan vaker links- of rechtsaf?
SKJ: Huh, wat is dat nu weer voor malle vraag gekkie. Ik had toch iets meer verwacht in de trend van...
KvdVH: Zucht. Stel ik nu vraag 2 oké? Wil je vijf euro van me kopen? Voor een tientje ofzo?
SKJ: Raar mannetje ben je hoor. Ik dacht dat je ietwat hitsigere vraagjes zou gaan stellen. Jij was toch zo'n stouterikje? Hmm, daar heb ik me dus volledig in vergist. Zeg Hansie, na het doortrekken nog wel even met die borstel erlangs hè?
KvdVH: Laat dat ventje van je altijd strepen achter?
SKJ: Niet altijd, maar soms wel ja. Dus kan ik het maar beter even zeggen, kom ik straks niet voor verrassingen te staan. Oh, daar zul je hem hebben. Heb je je handjes gewassen knul?
HHKJ: Ja, en mijn billen en mijn leuter en mijn hele hebben en houwen heb ik onder de kraan gehad. Kom geef nu maar hier die telefoon. Wie is het?
SKJ: Het Knulletje van de Voet...
HHKJ: Oh dat etterbakje. Nou die ik handel ik wel even snel af. Maak jij je maar alvast klaar schat. Voor zometeen. Want wie zijn benen spreidt, spreidt gezelligheid. Zag je mijn knipoog. Nee? Doe ik het toch gewoon nog een keer. Een knipoog. Omdat ik van je hou. Zo, en wat mot jij allemaal? Jij Knulletje van de Voetbalkutjekutje punt kom. Een beetje over de balpartijtjes ouweneuzelen wellicht?
KvdVH: HansiePansie stinkiestinkie van de Van Kraayenstengel. Jij aan de telefoon. Dus ik ben een etterbakje?
HHKJ: Ja, dat ben jij ja. Maar laten we beginnen met het zaterdagavondpotje PSV-Heracles. Ik wil vandaag graag haast maken want ik heb nog meer te doen, moet je weten.
KvdVH: Wil ik niet weten, maar ga je gang. De wedstrijdjes.
HHKJ: PSV-Heracles dus. De topper van dit weekend. Voorafgaand aan het duel het nummertje één tegen het nummertje drie. Na afloop van het duel gold dat allemaal niet meer. Want?
KvdVH: Want?
HHKJ: Ga ik je van je vertellen doen. Luister en huiver. PSV won gemakkelijk. Met Danny Blind op de tribune. Zou de bondscoach zijn TomTom hebben aangezet toen hij naar Eindhoven reed? Jeweethetniet. Afijn, die Brabantse boeren denderden over dat Almelose ploegje heen alsof ze tegen elf etalagepoppen aan het voetballen waren. Echt. Die Eindhovenaren overrompelden Heracles op alle fronten. Het was gewoon een soort van warming-up voor de pot tegen Atletico van komende woensdag. Althans daar leek het op. Zo simpel als het wel niet ging. Won verder smaakmaker AZ het spektakelwedstrijdje tegen FC Groningen en dus zijn de Alkmaarders de Almeloërs voorbij gegaan op de ranglijst. En FC Utrecht won. Dus kukeldekukel deed Heracles. Afijn, staat AZ nu derde, FC Utrecht vierde en Heracles vijfde. Hoef je geen Einstein voor te zijn om dat te begrijpen.
KvdVH: E=mc2
HHKJ: Jij hebt op school goed opgelet. Volgens mij was jij wel een bolleboosje?
KvdVH: Dat niet zozeer. Ik was meer een zeven-leerling. En jij? Volgens mij werd jij vroeger veel gepest. Dat ze van die kaugom in je haar plakte enzo. En daarnaast noemde ze je natuurlijk HansieHansie Onvoldoende. Gok ik zo. Ik kan het mis hebben natuurlijk.
HHKJ: Gaan we de Jomanda uithangen, wijsneus?
KvdVH: Jomanda kijkt naar het heden, ik had het nu over het verleden.
HHKJ: En nou houd je je stomme smoel, stuk achterlijk. En nee, ik werd niet gepest. Kregen ze de kans niet voor. Als ik ook maar een vermoeden had dat men zich tegen mij keerde, dan trapte ik de persoon in kwestie vol op zijn knie. Alsof ik op een voetbalveld stond, zeg maar. En ja, onvoldoendes heb ik veel gehaald ja. Maar ik heb wel veel wijven geneukt in mijn leven. Kunnen we van jou niet zeggen. Maar waren waren we? Jij altijd met dat stompzinnige geblèr er altijd tussendoor.
KvdVH: Uh ja, laten we het maar over Ajax-Excelsior gaan hebben.
HHKJ: Ajax-Excelsior. Pietje Milik had de smaak te pakken. Het was een formaliteitje voor de Amsterdammers. Kunnen we kort over zijn. Wat me wel opviel is dat na de 'ophanging' van Vermeer de stadionverboden in de Arena goed hun werk deden. Ik zag alleen maar lege stoeltjes! Tja, en wat meer? Weet je. Een wedstrijd van Ajax is als een maaltijd van de McDonald's. Vooraf heb je er zin in, achteraf heb je spijt. Maar... ze doen nog volop mee om de titel.
KvdVH: Hmm, nog iets over Feyenoord-Roda misschien?
HHKJ: Het was druk op de Coolsingel. Na afloop van de wedstrijd. Allemaal auto's die toeterden. Mensen die spontaan de Hofpleinfontein indoken. Gekkenhuis. Maar wat wil je? Feyenoord pakte een punt. Ja. Heus! Eindelijk. Ach, een gelijkspel was Dick verdiend. Ha, hoor je mij? Ik zei dik, maar je moet het opschrijven als Dick. Is een grapje. Afijn, de zeven nederlagen op rij zijn vanaf nu geschiedenis. Een paar minuten na de wedstrijd kreeg ik zowaar een Breaking CNN News Alert op mijn mobiel met de mededeling dat Feyenoord niet had verloren. Het moet niet gekker worden! Eens kijken. Wat meer? Ja. Bleek Vitesse zich in een boeiende pot voetbal te hebben verslikt in De Graafschap. Een schamel puntje werd behaald. En verder werden er dit weekend pingels gemist en werden er pingels raak geschoten. Zo gaan die dingen. Wil je nog meer weten?
KvdVH: Genoeg! Al dat gezever aan mijn kop. De rest leest men maar op teletekstpagina's 818 en 819. De tering, ik heb er rooie oortjes van gekregen. Hoe jij kan lullen zeg.
HHKJ: Slap ouwehoeren is mijn vak zoals je weet. Verdien ik mijn brood mee. Kunnen we weer echte boter op de bruine bammetjes smeren in plaats van die smaakloze nep halvarine.
KvdVH: Ga je nog iets leuks doen van de week?
HHKJ: Champignonnen League kijken. Wat dacht jij? Arsenal-Barcelona, Juventus-Bayern München, Dynamo Kiev-Manchester City en als klapstuk natuurlijk PSV-Atletico. Dat wordt weer met de handjes in de onderbroek en genieten maar. Vraag aan jou. Ga jij van deze toppartijtjes nog van die leuke toppert alertjes maken?
KvdVH: Die komen er zeker aan ja.
HHKJ: Mooi.
KvdVH: Ga ik nu afsluiten Kraayenpiemel, maar eerst knal ik er nog zo'n fijn muziekpareltje tegenaan. Doe je de groeten aan Sofie? Mazzel.
HHKJ: Zal ik doen. Ciao. Ga ik nu fijn Sofie verwennen. Kroeskuttie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten