woensdag 22 juni 2016

22 JUNI 2016

Toppert alert! Toppert alert! Dertiende speeldag alweer. Wie haalt de afvalronde van het EURO2016 toernooitje en wie niet. Heb je er ook zo'n zin in alhoewel Oranje niet mee mag doen omdat... ach je weet zelf.

18:00 uur: IJsland-Oostenrijk (F)
Een oh zo spannende pot. Dit. Beide landen maken nog kans op een langer verblijf in Frankrijk. Dient er wel gewonnen te worden. Bij een gelijkspel is het toedeladokie en tot ziens voor Oostenrijk. Voor die koele kikkers uit IJsland wordt het dan spannend. Tenzij Portugal niet weet te winnen van Hongarije natuurlijk. Dan wordt het rekenen. Onze voorspeling: 2-1.

18:00 uur: Hongarije-Portugal (F)
Voor Portugal volstaat waarschijnlijk alleen een overwinning om door te gaan naar de achtste finales. En laat nu dat juist het probleem zijn. Na de eerdere twee zeperds moet er vandaag worden aangetreden tegen het verrassend goed spelende Hongarije. Die al zijn gepaatst. Maar op welke plek gaat men eindigen? Wie maakt van wie goulash? Dat is de grote vraag vandaag. Onze voorspelling: 0-2.

21:00 uur: Italie-Ierland (E)
De Italianen hebben bewezen in goede vorm te steken. Worden sowieso eerste in hun poule. En laat dat nou net iets zijn wat eigenlijk niet zo prettig is. Het sterke Spanje wacht hierdoor namelijk in de achtste finale. Zoveel is zeker. Verwacht wordt dat de Azzurri hun sterren rust gaan geven en met een B-team komen opdraven. En de Ieren? Theoretisch hebben ze nog een kansje. Echter wij denken dat het vandaag voor de laatste keer genieten wordt van het feestgezang. Onze voorspeling: 2-1.

21:00 uur: Zweden-Belgie (E)
Bam. Wie wordt tweede of derde of zelfs vierde in de poule? Daar draait dit potje om. Hebben onze zuiderburen het licht gezien na hun klinkende overwinning op de Ieren? Het doel is om tweede in de poule te worden. Moet grote Zlatan wel eerst worden afgestopt. Benieuwd of Pietje Alderweireld, Pietje Vermaelen en Pietje Vertonghen dat klusje kunnen klaren. Wij hebben er alle vertrouwen in. Zolang Pietje Wilmots de ballertjes maar op de juiste positie zet. Onze voorspelling: 1-2.

Tot slot
Het plaatje en het muziekje van de dag. Omdat het kan. Ciao.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten