zondag 19 augustus 2018

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraayenstijn Junior (HHKJ).

Over vurige vulkanen. Passeer wilde oceanen. Oh Nikita. Jouw lippen in het avondrood. De verleiding veel te groot. Oh Nikita. Ik ben gevangen in de tijd. Hitte stomend in m'n lijf. Het Knulletje van het fijne blogje opende zijn ogen, keek ietwat beduusd om zich heen, zag zijn iPhone X op de salontafel pronken en bedacht zich niet. Hij begon te drukken, te swipen, te... totdat...

HHKJ: Met HansieHansie van de pipelotje Kraayenstijn uw allesweter op voetbalgebied.
KvdVH: Hansie, ouwe trekpapegaai, hoe is-ie?
HHKJ: Ik zal je eens wat vertellen.
KvdVH: Vertel?
HHKJ: Heb je het nog gehoord van die ontslagen prostituee?
KvdVH: Uh, nee.
HHKJ: Die wilde niet op haar beurt wachten. Zo, nu jij weer.
KvdVH: Nu ik weer. Het eerste waar ik naar kijk bij een vrouw dat is haar hart.
HHKJ: Dat is nobel van je jongen, zeer nobel. Niet gelijk van dat seksi...
KvdVH: Tja, kan ik er wat aan doen dat haar tieten ervoor zitten.
HHKJ: Zucht. Zullen we het over voetbal hebben? Eredivisie speelronde twee alweer.
KvdVH: Ga je goddelijke gang.
HHKJ: Het was het weekend van de VAR en van de voorspelbaarheid. Iedere voetbalkenner die de toto heeft ingevuld is er met de hoofdprijs vandoor gegaan. Jammer dat het zo weinig opleverde. Fortuna-PSV, VVV-Ajax, Feyenoord dat Excelsior op bezoek kreeg. Het waren nou niet bepaald wedstrijden om voor thuis te blijven.
KvdVH: Dus je bent de hort opgegaan?
HHKJ: Nee, Sofie en ik hebben gezellig met zijn twee├źn knus naar spannende films zitten kijken. Aansluitend dolle duikavond gevierd met acrobatische standjes waar ik me niet verder over zal uitweiden. Vervolgens ging Sofietje pitten en heb ik de samenvattingen via onze collega's van Studio Sport bekeken. En dat was precies genoeg. Zeg ik: gefeliciteerd PSV, gefeliciteerd Ajax en gefeliciteerd Feyenoord. Ook al ging het uitermate moeizaam met de traditionele top drie.
KvdVH: AZ haalde flink uit bij Emmen.
HHKJ: De Alkmaarders staan heerlijk bovenaan. Houden PSV op doelsaldo achter zich.
KvdVH: Heracles won ook.
HHKJ: Ja, en Willem 2, NAC en Utrecht wonnen ook. Heerenveen en Vitesse met die gekke Rus speelden gelijk en ga er maar vanuit dat alle niet genoemde ploegen hebben verloren.
KvdVH: Zie teletekstpagina's 818 en 819 hoe de hele bende het er vanaf heeft gebracht. Zijn we er wel een beetje klaar mee vandaag, nietwaar?
HHKJ: Yes. Rest mij iedereen een heerlijke doordeweekse voetbalweek toe te wensen. Dinsdag PSV en woensdag Ajax voor play-offs Champions League voetbal. Ik neem aan dat de toppert alertjes weer zullen verschijnen op het mooiste en geinigste voetbalblogje dat ik kan vinden op internet?
KvdVH: Daar kun je op rekenen, pikkenbaas. Speciaal voor jou zal ik erg mijn best doen op de laatste alinea's.
HHKJ: Verheug me nu al op je stukjes.
KvdVH: Heb nog even geduld. Eens kijken. Wordt dit het afsluitende muziekpareltje om nog even na te genieten. Heb ik nog een laatste raadseltje voor je, HansieHansie.
HHKJ: Een raadseltje op zijn tijd is altijd leuk.
KvdVH: Wat is de overeenkomst tussen een woestijn en je billen?
HHKJ: Oef, moeilijk. Laat me niet langer in spanning.
KvdVH: Cactussen. Ik zeg de groeten.
HHKJ: Helemaal van de leipo. Jij. Spreek je volgende week weer. Mazzel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten