zondag 26 augustus 2018

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraayenstijn Junior (HHKJ).

Donkere dagen en eenzame nachten. Doen mij zo verlangen naar jou. Donkere dagen en eenzame nachten. Omdat ik nog zo van je hou. Geef me een reden, vertel me de waarheid. Ik vind dat ik dat wel verdien. Dat is het minste wat jij me kan geven. Daar kan ik mee leven, misschien. Het Knulletje van het fijne blogje schrok wakker. Nog niet geheel uitgeslapen verkeerde hij zich weer eens in een heuse emobui. Het werd tijd om zich te vermannen. Vlug pakte hij zijn mobiele van tafel en hij begon te drukken, te swipen totdat...

HHKJ: Een goedendag, HansieHansie hier aan de andere kant van het lijntje.
KvdVH: De allesweter op voetbalgebied.
HHKJ: Jij zegt het.
KvdVH: Maar jij ontkent het niet.
HHKJ: Nee, want jij hebt helemaal gelijk.
KvdVH: Zei hij bescheiden.
HHKJ: Paardjerijden.
KvdVH: Doe je daar aan?
HHKJ: Nee, maar het rijmt wel op bescheiden.
KvdVH: Inweiden, voorrijden, uitbreiden en opensnijden ook.
HHKJ: Groene weiden.
KvdVH: Dat is een geinig bruggetje zeg. Voetbal. Nog Eredivisie potjes gezien dit weekend?
HHKJ: Wat dacht jij?
KvdVH: Ik denk ja.
HHKJ: Goed gedacht.
KvdVH: Vertel het ons. Laat de lezertjes van voetbalhumor.com niet langer in spanning. Vertel ons je observaties, maestro.
HHKJ: Waar wil je mee beginnen?
KvdVH: Eens even kijken. Beginnen we met Ajax-Emmen.
HHKJ: De ideale oefenwedstrijd voor de Amsterdammers voordat er woensdag uit tegen Kiev gevoetbald moet worden. Al snel opende Ziyech de score.
KvdVH: Met wie belt Ziyech toch altijd nadat hij een doelpunt heeft gescoord?
HHKJ: Weet ik het. Misschien met zijn zaakwaarnemer om nog wat extra centen te eisen bij een eventuele contractbespreking. Afijn, het was wachten op het tweede doelpuntje van Ajax echter dat bleef uit. Het was zomeravondvoetbal pur sang. Het voorspelde kutweer deed de mensjes die er voor gestudeerd hebben beluiten het dak van de Johan Cruijff Arena dicht te doen. Hoogtepunt van de Ajax avond was toch wel toen de zoon van Bob Marley in het publiek werd gespot en de F-side spontaan Three Little Birds begon te zingen. Vervolgens kreeg The Hunter het op zijn heupen. Emmen bleek snel te temmen. Waren op schoolreisje bij het grote Ajax. Het werd vernederd. Emmen was werkelijk Eredivisie onwaardig. Met dit spel vliegen ze er snel uit voorspel ik je.
KvdVH: Volgende wedstrijd. Eindhoven de gekste op bezoek bij Zwolle.
HHKJ: Waar het ook kutweer was. Zonder dak boven hun hoofd maar met poncho's aan kon het publiek genieten van geklungel van de bovenste plank. Zwolle dat een pingel miste, Dumfries die op de doellijn die bal een peer wist te geven zodat ie het stadion uitvloog, babbelkous Van Bommel die niet onder de indruk was van topscheidsrechter Kuipers, Luuk de Jong die... oh nee, die wist het netje dit weekend voor de verandering eens wel te raken. Moet ik nog doorgaan?
KvdVH: Ga door Hans.
HHKJ: Nee, ik ga niet door.
KvdVH: Dan niet. De Philips Sport-Verein won uiteindelijk nipt bij Zwolle. Duitser wordt het niet. Voor de zoveelste keer. Uh, haalt Zwolle trainer Van het Schip de kerst?
HHKJ: Is Sylvie Meis verliefd op een bouwvakker?
KvdVH: Ik dacht het niet.
HHKJ: Dat bedoel ik. Op zondag konden we genieten van Heerenveen-Feyenoord.
KvdVH: Ik moet bekennen dat ik naar vroem vroem Max Verstappen heb gekeken. Op zondagochtend had ik eerst alle flessen Spa door de gootsteen leeggespoeld om ze vervolgens met bier te vullen. Tijdens de Spa-Francorchamps formule 1 race alleen maar 'Spa' (knipoog, knipoog) zitten zuipen. Net als Max ging ook ik als een malle. De eerste bocht na de start was leuk, en kort daarna reed Max nog even twee langzamere auto's voorbij. Maar dat was het dan ook. Nadat Max als derde was gefinished, heb ik mijn kop in de wc gehangen en de hele 'Spa' (knipoog, knipoog) inhoud richting riool getransporteerd. Ben toen op het bankje gaan liggen waarna mijn luiveltjes dichtvielen. Toen ik wakker werd heb ik mijn telefoon van tafel gepakt. Nou ja, vanaf daar lees de boel hierboven maar terug.
HHKJ: Dus jij hebt weinig van het zondagse voetbal meegekregen?
KvdVH: Zeer weinig. Noem het niet veel. Vertel me, wat heb ik allemaal gemist?
HHKJ: Heerenveen-Feyenoord. Ik zag op de tribune supporters in een Feyenoord shirt luidkeels het Friese volkslied zingen. En waarom ook niet? Volgens mij stond ook de verdediging van Heerenveen nog dat volkslied van ze mee te zingen terwijl Toornstra dacht: weet je wat, ik tjip die bal er vast in. Toornstra heeft dit seizoen al vaker in uitduels gescoord dan in de Kuip. Daarna ging het snel. Heerenveen werd helemaal weggespeeld, Heerenveen kwam vervolgens terug. Boe, boe, boe, uiteindelijk was het toch Feyenoord boppe.
KvdVH: Werd de zondag afgesloten met de topper AZ-Vitesse.
HHKJ: 0-0, haar op je lul. Valt weinig over te vertellen.
KvdVH: Mooi. Genoeg geluld. Noemen we nog even het pingelhupje van Fran Sol en hoe de rest van de potjes zijn afgelopen leest men maar op teletekstpagina's 818 en 819.
HHKJ: Is het nu tijd voor dolle duikavond.
KvdVH: Ben je in de stemming?
HHKJ: Altijd. Nu nog hopen of Sofietje dat ook is anders...
KvdVH: Anders dien je je pop lief aan te kijken.
HHKJ: Zo is dat. Even bukken met dat plastic en vervolgens heel die schelpenverzameling eens grondig van dichtbij bekijken.
KvdVH: En maandag zit je weer bij je vrienden van Veronica Inside?
HHKJ: Weet ik niet. Zou ik even in mijn agenda moeten kijken. Mocht het zo zijn dan kan ik daar verder mijn onzin verkondigen. Dins- en woendag gaan we in ieder geval fijn kijken hoe Ajax en PSV zich weten de plaatsen voor de poulefase van het miljoenenbal.
KvdVH: Kortom we gaan een heerlijke week tegemoet.
HHKJ: Klap op je snoet die pijn doet.
KvdVH: Tijd om af te sluiten maar niet voordat ik dit wonderschone muziekpareltje dat internet heb opgeslingerd.
HHKJ: Hij is fijn
KvdVH: Spreek je volgende week weer.
HHKJ: Mazzel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten