zondag 22 november 2015

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraaijenstein Junior (HHKJ).

Wie tot tien kan tellen kan de hele wereld bellen. Zo ook het KvdVH die zijn telefoon erbij had gepakt om zowaar tien cijfertjes in een bepaalde volgorde te drukken zodat er ergens in de Betuwe een andere telefoon overging. Man, man, man, wat leven we hedentendage toch in een moderne tijd.

HHKJ: Met HansieHansie, uw enige echte voetbalanalist die er toedoet.
KvdVH: Alles goed met de Kraayenmans?
HHKJ: Uitstekend, al zeg ik hetzelf.
KvdVH: En met Sofietje het vrouwtje?
HHKJ: Ook daar gaat het prima mee, ouwe gulpenruiker die je d'r bent. Gisteren hebben we nog een dolle duikavond gehad, moet je weten, dus ze is weer helemaal doorgesmeerd. Momenteel zit ze ietwat beduusd op de bank een beetje suf uit haar kijkertjes te koekeloeren. Maar ja, dat hoort erbij. Zit allemaal in het pakket dat dolle duikavond heet.
KvdVH: Nog voetbal gezien?
HHKJ: Heeft Pinokkio een houten leuning? Nog voetbal gezien, zegt-ie. Man, ik heb er weer een weekend opzitten dat ik mijn levenlang niet zal vergeten. Ik heb genoten. Met mijn hand rondom mijn kloten. Kwam Sofietje er ook zo-af-en-toe nog even tussendoor met haar glibbervingertjes. Het was werkelijk waar genieten geblazen.
KvdVH: Vertel.
HHKJ: Ten eerste fuck het terrorisme. Wij laten ons niet bang maken door een stelletje volslagen idioten! Als ik wil genieten van het leven, dan wil ik genieten van het leven. En dus heb ik schijt aan al die opblaaspoppen met hun kleine lontje in hun onderbroek. Trouwens, die minuut stilte overal op de velden was natuurlijk indrukwekkend! Zo, dat wou ik even gezegd hebben.
KvdVH: Mooi Hansie, heel mooi. Wat jij zegt, had ik ook zomaar gezegd kunnen hebben. Fuck het terrorisme. Fuck ISIS. Fuck iedereen die de boel in deze samenleving wilt verstieren. Zo, en dan gaan we nu weer over tot de orde van de dag. Voetbal.
HHKJ: Het begon allemaal op zaterdag. Vol verwachting klopte mijn hart. El Clasico op Ziggo Sport. De wedstrijd der wedstrijden. Real Madrid-FC Barcelona. De Koninklijke met Ronaldo tegen de Catalanen zonder Messi. Nou ja, die laatste startte op de bank. Zou je misschien verwachten dat Barca krijgt ervan langs, dat liep toch even iets anders. Ronaldo en zijn maatjes kregen flink billenkoek van Suarez, Iniesta, Neymar en in de tweede helft mocht die kleine Lionel ook nog even meedoen. Een oorwassing van jewelste werd het. Een vernedering. En dat kwam niet alleen omdat die ballertjes van Real er geen flikker zin in hadden, maar ook omdat die trainer van Real Madrid, die Benitez, die witte Madrilenen gewoon stom liet voetballen. En juist daarom kreeg Madrid een pak slaag. In Madrid notabene."
KvdVH: Ook nog wat Eredivisie potje gezien?
HHKJ: En ook dat heb ik gezien. Ik heb alles gezien. Ik heb verdomme glazen gluurogen van het kassie kijken. Zo heb ik bijvoorbeeld Ajax-Cambuur gezien. Werd ook een afstraffing. Die Amsterdammers vermorzelden gewoon die Friezen. In de eerste helft vielen de meeste goals. Hebben veel mensen niet kunnen zien in verband met de supportersactie. Tja, kun je als fan misschien wel klaar zijn met de chaos die er heerst in dat Amsterdamse bestuur, maar mooie doelpunten mis je zo wel. Afijn, toen kwam de tweede helft. Werd het plots druk in het stadion. Echter de wedstrijd was inmiddels al gespeeld.
KvdVH: Dan PSV. Dat verspeelde kostbare punten bij Willem 2.
HHKJ: Precies. De Eindhovenaren namen het allemaal iets te licht op. En dan hadden ze nog mazzel. Het waren gewoon twee buitenspeldoelpunten van die boeren. Al met al een slechte generale voor aanstaande woensdag, wanneer die lampies op Old Trafford tegen het miljoenenploegje van gekke Louistje mogen aantreden. Eens kijken. Verder heb ik van AZ genoten dat van Heerenveen won. Hmm, is er nog meer dat ik kan vertellen? Kom, help me eens op weg?
KvdVH: Feyenoord-FC Twente. Het klapstuk van de zondagmiddag.
HHKJ: Maar natuurlijk. Hoe kan ik dat vergeten? Feyenoord walste over FC Twente heen. Even tussendoor. Dat Twente moet serieus uitkijken. Kijk, dat De Graafschap degradeert, dat weet iedereen, maar er bestaat ook nog zoiets als nacompetitie. Stel dat je zo'n lastig Jupiler cluppie treft. Pff, ben je wel mooi in de aap gelogeerd. Valt er nog meer over dit potje te vertellen? Ja! Dat FC Twente speler Tim Hölscher zich ook geen minuut heeft verveeld. De tering. Meneertje viel in, maakte een actie en mocht weer gaan douchen. Ook knap! Is volgens mij niet de snelste rode kaart tot nu toe in de vaderlandse competitie. Maar snel was-ie wel. Ha! En verder...
KvdVH: Verder niets. Genoeg voor vandaag. Hoe de rest van de potjes zijn afgelopen leest men maar op teletekstpagina's 818 en 819. Mooi. Het was weer fijn, HansieHansie. Gaan we straks weer een nieuwe week tegemoet met zijn allen. Geniet ervan. Want het leven is net een lul. Keihard maar veels te kort. Plus je bent langer dood dan dat je leeft. Dus.
HHKJ: Dus gaan we van de week weer lekker Champions League voetbal en andere ballieballie Europese potjes kijken. Dat wordt weer genieten. Zit er nog een toppert alert in het verschiet?
KvdVH: Nou en of. Zowel dins- als woensdag. We pakken uit deze week op de voetbalhumor.com.
HHKJ: Leuk. Gezellig. Die stukkies tekst zijn altijd geinig om te lezen. Ik word er zeer vrolijk van moet je weten.
KvdVH: Kijk, en daar doe ik het allemaal voor. Wel. Knal ik er voor nu een fijne muziekkneiter tegenaan. Om af te sluiten. Zeg ik dag tegen de lezertjes, zeg ik dag tegen jou. Tot volgende week!
HHKJ: Tot volgende week. En zeg ik dag tegen iedereen die graag gegroet wil worden. Mazzel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten