zondag 29 november 2015

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraaijenstein Junior (HHKJ).

Eén, twee, drie, daar is Emily. Wat een leuk gezichtje heeft die. Jottem jajaatje. Gaan we maar weer eens bellen doen met de HansieHansie, mensen. Tenminste als meneer zijn telefoon opneemt.

HHKJ: Met HansieHansie.
KvdVH: Om maar meteen met de deur in huis te vallen...
HHKJ: Oh, gaan we het voor de verandering eens direct over voetbal hebben?
KvdVH: Uh, nee. Wat ik wilde zeggen is... om maar meteen met de deur in huis te vallen... Imagine van John Lennon staat dit jaar nummer 1 in de TOP 2000. Wat vind jij daarvan?
HHKJ: Ten eerste vind ik het wel een mooi liedje. En ja, bovendien is het ook wel begrijpelijk na al dat gedoe daar in Parijs dat Imagine op nummer 1 staat. Die pianist op die valse piano heeft de mensen toch in beroering gebracht. Maar vals of niet vals, het gebaar was prachtig.
KvdVH: Als ik het jou op de man af zou vragen. Wat ik nu dus eigenlijk ook ga doen, maar dit terzijde. Wat vind jij nou het mooiste nummer aller tijden?
HHKJ: Daar hoef ik niet lang over na te denken. Dat is natuurlijk It's my life van Dr. Alban. En die van jou?
KvdVH: Ook ik hoef daar niet lang over na te denken. Mijn mooiste nummer aller tijden tot nu toe is toch wel Just Breath van Pearl Jam.
HHKJ: Ook een prachtige. Jij bent wel een beetje van de good old KINK FM numertjes hè?
KvdVH: Ja, daar ben ik wel een beetje van. Zo jammer dat ze dat radiostation destijds hebben opgedoekt. Maar gelukkig hebben we nog Pinguin Radio.
HHKJ: Die staan ook prominent op je website, nietwaar?
KvdVH: Precies, dat heb je goed gezien. En dat is niet zonder reden.
HHKJ: Ga je aan het eind van het jaar nog een leuk TOP 2000 lijstje op je site zetten?
KvdVH: Ja ja, ook dit jaar zal ik die traditie voortzetten. Echter knal ik dit jaar niet mijn ingestuurde lijstje dat internet op. Nope! Dit keer doe ik het anders. Ram ik er gewoon 25 willekeurige steengeile TOP 2000 klassiekertjes dat voetbalblogje op.
HHKJ: Omdat het een voetbalblogje is?
KvdVH: Van de van juistem. Ghe, ghe, ghe. Zullen we het daarom eens over voetbal gaan hebben?
HHKJ: Lijkt me een goed plan. Ik heb weer veel gezien dit weekend.
KvdVH: Mooi, laten we dan eens voor de verandering beginnen met het degradatiepotje tussen SC Cambuur en De Graafschap van afgelopen vrijdagavond.
HHKJ: Sodekanonnen, wat een partij was dat! Wie had gedacht dat De Graafschap dit seizoen een keer winnend van dat veld af zou lopen? Ik niet. Vertel ik je eerlijk. Dat wordt wat hoor de strijd om plek 16, 17 en 18. Want ook het noodlijdende FC Twente doet daar nog volop aan mee. Dan de zaterdagavond. Stond ons de Rotterdamse clash Excelsior-Feyenoord te wachten. Ik zeg Michiel Kramer. Die gast lijkt zijn draai helemaal gevonden te hebben bij de havenpikkies. Kom maar op met dat voorzetje van Karsdorp en de Dick Nanninga van nu knikt het balletje wel tegen het netje. Het is inmiddels een abc-tje. Reuze knap hoe hij steeds weer die markante kop tegen dat leer krijgt gedrukt.
KvdVH: En vervolgens werd het na een nachtje slapen zowaar zondag. Hihi. Zo, en nu jij weer.
HHKJ: Ja, en mochten we direct al genieten van de Gelderse Derby Vitesse-NEC. Op papier een handenwrijvend potje om eens goed voor te gaan zitten. De aartsrivalen tegen elkaar. Echter in de praktijk bleek er niet zoveel animo voor te zijn. Ik zag alleen maar blauwe stoeltjes joh. Afijn. De ballertjes kletsten er wel meteen op met zijn allen. Hoogstaand was het allemaal niet, spannend wel. De Arnhemmers trokken uiteindelijk aan het langste eind. Verder slechts drie gele kaarten gezien. Geen rode! Een doelpuntje. Wat duw- en trekwerk hier en daar. Luid scanderende fans. Bla, bla, bla. Enzovoorts enzovoorts. En toch was het leuk om naar te kijken. Dus. Wat nog meer? Ja. Zag ik verder een prachtig eerbetoon aan David di Tommaso bij FC Utrecht-Heracles. Hmm, dat FC Utrecht pakte even goed uit zeg.
KvdVH: Nog iets over PEC Zwolle-Ajax misschien?
HHKJ: Uh ja, waarom niet. Ajax op bezoek bij zijn angstgegner. Alleen daar leek dit keer geen sprake van te zijn. De Amsterdammertjes wonnen simpel en verdiend.
KvdVH: En het laatste balpartijtje dit weekend in de Eredivisie was...
HHKJ: ...PSV-AZ. Twee ploegjes die de beentjes nog vol hadden van al dat Europese voetbalgeweld van aflopen week. Maar wat maakt dat uit? Niets. Als ze toch tegen elkaar ballen, nietwaar? De Eindhovenaren kwamen ietwat fortuinlijk op voorsprong. Daarna werd er even doorgezet en werden de Alkmaarders op afstand gezet. Een gelopen koers. Het geloof was helemaal verdwenen bij AZ. Ach ja, heb je weleens. Tja. En toen? Was Keesje klaar. Zoals ze dat altijd zo leuk zeggen. Want klaar was Kees. Ha. Wie Kees is, ik niet weten. Ik ken hem niet hoor. Die Kees. Ken jij hem? Ene Kees? Ik heb er nog nooit van gehoord. Van die hele Kees niet. Echt.
KvdVH: Rot jij even lekker op joh, met je gezwam over Kees. Genoeg geouwehoerd voor vandaag. Voor de rest van de partijen kijkt men maar op de teletekstpagina's 818 en 819. We zijn er klaar mee, HansieHansie. Ga je nog iets leuks doen aanstaande week?
HHKJ: Hmm, ik denk dat ik maar een paar extra dolle duikavonden ga inplannen want er is weinig doordeweeks voetbal deze week.
KvdVH: Helaas, helaas. Wel, ga ik nu afscheid van je nemen, pik. Het was me weer een waar genoegen. Mazzel.
HHKJ: Het genoegen was wederzijds. Uh, geen afsluitende muziekkneiter dit keer? Hebben we met al die opgerakelde TOP 2000 hits al genoeg top pareltjes gehoord?
KvdVH: Potverdrietje nog an toetje zeg. Helemaal vergeten. Want ook al hebben we al vele muziekjuweeltjes voorbij zien zien komen in dit topic, we kunnen er nooit genoeg van krijgen. Dus. Alsjeblieft. Het afsluitende muziekpareltje. Voor jou, voor mij, voor iedereen. De ballen! Tot volgende week.
HHKJ: Bye, bye.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten