zondag 6 maart 2016

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraaijenstein Junior (HHKJ).

Ik was zestien, en jij was achtentwintig. En van de liefde wist ik nog niet veel. Maar ik begreep wat jij me wilde zeggen. Wordt het verdomme niet eens hoog tijd om HansieHansie te gaan bellen? Het Knulletje van de VoetbalHumor schrok wakker uit zijn droom, pakte zijn mobiele van tafel en begon te drukken als een bezetene.

HHKJ: Met de enige echte...
KvdVH: Blablabla HansieHansie van de Van Kukelestijn.
HHKJ: Nu ik je tref. Zeg, moet je horen. Ik heb vrijdagavond, wat zeg ik, de nacht van vrijdag op zaterdag, toch zo ontzettend genoten van je fantastische blogje. De Voetbalhumor.com -Kultnacht. Wat een feest was dat zeg.
KvdVH: Fijn om te horen Hansie. Leuk dat je zo hebt genoten.
HHKJ: Ik ging laat richting de slaapkamer kan ik je vertellen. Eerst moest ik natuurlijk al die fijne muziekpareltjes luisteren. Gna. En Sofietje in bedje maar wachten. Op de dolle duikavond die steeds maar weer werd uitgesteld.
KvdVH: Hmm, Sofietje heeft dus niets meegekregen von die Kultnacht auf das FußballHumor.com?
HHKJ: Nein, keine scheiße. Ze was moe na een week hard ploeteren. Wilde vroeg slapen. Ach wijven, je kent het wel. Maar uh, ga je dat iedere vrijdag doen, zo'n Kultnacht?
KvdVH: Ik kijk wel uit. Maar twee of drie keer per jaar zou wel moeten kunnen. Anders wordt het zo gewoontjes. De statistieken gaven in ieder geval aan dat de lezertjes het leuk hebben gevonden.
HHKJ: Mooi. Nou, ik kijk uit naar de volgende Kultnacht. Wanneer?
KvdVH: Ergens in de zomer gok ik. Zeg, zullen we het over het voetbal gaan hebben?
HHKJ: Lijkt me een goed plan.
KvdVH: Go your gangbang boy.
HHKJ: Uh, ja. Hmm. Als je naar het eredivisieprogramma keek, leek het een saai voetbalweekend te gaan worden. Er zaten nou niet bepaald spraakmakende wedstrijden tussen. Op papier dan hè! In de praktijk viel het allemaal reuze mee. Laat ik beginnen met FC Groningen-PSV. Waar Bruma die bal even panklaar op Davy Pröpper zijn kloten plaatste zeg. De tandjes. Hij kreeg die bal vol op zijn zak. Het schijnt dat het stemmetje van Pröpper voor tien minuten een hogere frequentie had dan het scheidsrechtersfluitje. Kun jij wel nagaan hoe hard die carambole was. Verder speelde hij wederom uitstekend. Mooi doelpuntje meegepikt. Die gaat Danny Blind wel oproepen hoor!
KvdBH: Heb jij weleens een bal vol in je kloten gekregen?
HHKJ: Weleens? Ze moesten me verdomme iedere wedstrijd hebben. En op trainingen ook hè. Man, man, man, dat ik nog genoeg potentie heb om zowat iedere dag aan die dolle duikavond te beginnen. Maar laat mij verder gaan. PSV had geen kind aan de Grunningers. Voor de tiende maal achtereen wisten de Eindhovenaren te winnen en voor de vijfde maal achtereen hield keepertje Zoet de nul. PSV speelde kampioenwaardig. Eens kijken. Wist FC Utrecht in Heerenveen te winnen. En hoe? Met mannetje Ruud Boymans die weer flink op dreef was.
KvdBH: Hadden we op zondag ook nog een paar wedstrijden. Willem 2-Ajax was dat nog wat?
HHKJ: Maar eerst werd Heracles nog in de laatste minuut genect. Ha, hoor mij. Schrijf je genekt strakjes wel juist op? De K moet een C zijn hè. Bij genekt. Dus genect. Anders gaan je lezertjes wellicht denken dat HansieHansie een beetje van de kierewietje is geworden.
KvdBH: Als ze dat al niet denken.
HHKJ: Niet te bijdehand gaan doen hè? Willem 2-Ajax zei je. Of dat nog wat was? Hmm, het was niet veel aan moet ik bekennen. Ik zweer het je. Bij de City Pier City loop liepen ze sneller. Wat een ingekakte bende was dit zeg. Zo'n Viergever. Wat kan die jongen wel? Noem het me.
KvdBH: Ik zou het niet weten.
HHKJ: Dat bedoel ik. Pietje Milik deed wel zijn best en opende de score. Mocht ook wel want ik flikkerde bijna in slaap. Maar man, man, man. Aan mandekken doen ze daar niet zo in dat Tilburg. Daar doen ze meer aan matchfixing. Pff. Afijn, om een lang verhaal kort te maken, Ajax won ruim en doet gewoon mee om de titel.
KvdBH: Nog iets over Feyenoord-Cambuur.
HHKJ: En weer wist Feyenoord te winnen. Dat is alweer de derde keer op rij. Is dat geen record voor die Rotterdammers? Verder weinig over dit potje te melden. Bij deze ook mijn felicitaties aan ADO, PEC Zwolle, NEC, AZ en Vitesse. Heb ik ook nog kort even iets over de Premier League. In een vermakelijke pot voetbal kwamen op zaterdagmiddag Tottenham en Arsenal niet verder dan een gelijkspel en dat terwijl Leicester gewoon de drie punten wist binnen te halen. Leicester won nipt, maar wat doet dat er toe? Ze gaan nog immer aan de leiding en het gat met nummer twee de Spurs bedraagt alweer vijf punten. Het sprookje gaat maar door. Wie weet staat er iets leuks te gebeuren aan het eind van het seizoen. Eens kijken, wil je nog meer weten?
KvdVH: Genoeg. We gaan er mee kappen Hansie. De rest leest men maar op teletekstpagina's 818 en 819. Ga je nog iets leuks doen van de week?
HHKJ: Er is van de week weer veel Champions- en Europa League ballieballie op tv. Ik kom de week wel door.
KvdVH: Mooi. Zeg, knal ik er nu het muziekpareltje tegenaan. Als afsluiter. Spreek je volgende week weer. Mazzel.
HHKJ: De ballen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten