zondag 25 oktober 2015

Bellen met HansieHansie

En dan zitten de balpartijtjes er weer op. Hoogste tijd dus voor het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) om eens te gaan bellen met de analist der voetbalanalisten, onze eigen enige echte HansieHansie Kraaijenstein Junior (HHKJ).

De telefoon ging in huize Kraayenmans. Het knulletje van de voetbalhumor.com had ook dit keer weer besloten om de FOX Sports analist te gaan bellen voor wat wijze voetbalpraat. Vandaar dus dat het rinkelen, rinkelen en nog eens rinkelen deed daar in de Betuwe.

HHKJ: Met HansieHansie.
KvdVH: Met het KnulletjeKnulletje van de...
HHKJ: Van de voetbalhumor.com. Jaja, ik wist dat je ging bellen.
KvdVH: Ik zeg voetbal, ik zeg HansieHansie van de van Kraayenkeutel.
HHKJ: Precies. Als er over voetbal gebabbeld moet worden, ben je bij mij aan het juiste adres.
KvdVH: En dat adres is?
HHKJ: Dat ga ik niet verklappen. Als ik dat wereldkundig ga maken heb ik plots veel koffievrienden hier in die bungalow van me zitten. En daar zit ik, als ik heel eerlijk ben, niet echt op te wachten.
KvdVH: Balletje balletje heeft weer van je rollen gedaan. Kom, vertel het ons eens.
HHKJ: Ik heb genoten dit weekend. Wat een toffe wedstrijden heb ik gezien. Ik wil er even vier potjes uitpikken.
KvdVH: Waarom vier en waarom bijvoorbeeld geen vijf?
HHKJ: Hoezo vijf?
KvdVH: Uh, een hand heeft vijf vingers. Weet ik veel. Vijf is vijf en vier is zo, is zo, is zo ontzettend vier.
HHKJ: Echter sommige handen hebben slechts vier vingers. Om die reden dus vandaag vier potjes nader toegelicht.
KvdVH: Is ook een benadering. Ik zou zeggen, ga je goddelijke gang Hansie.
HHKJ: Maar eerst even dit. Want overal in de stadions klonk in de 14e minuut een daverend applaus ter ondersteuning van de zieke Johan Cruijff. Bij El Salvador, El Flaco, het orakel van Betondorp, nummer 14 is longkanker geconstateerd. Wat een verschrikkelijke klote ziekte is het toch. Maar dat applaus was mooi. Was naar mijn mening een applaus aan alle mensen die lijden aan een rotziekte. Kijk, de hele voetbalwereld mag dan vaak als een harde boevenbende worden bestempeld, maar op sommige momenten komt de zachte weerbare kant bovendrijven. En die momenten zijn hartverscheurend prachtig. Dat de wonderdoktoren maar snel een middel mogen uitvinden om deze kutziekte tegen te gaan. Hmm. Moest ik even kwijt. Dan nu de leuke dingen. De wedstrijden. Gaat-ie dan. Op zaterdagavond werd FC Twente-PSV gespeeld. Dat ging nog maar net goed voor die lampies. In de laatste tien minuten werd de zege alsnog beklonken. Je kon merken dat de wedstrijd tegen Wolfsburg bij die Eindhovenaren nog in de kuiten zat. Maar och och och, wat is er met die Maher en Narsingh gebeurd joh? Compleet van de wereld die twee. Zijn geen schim meer van de ballertjes die ze voorheen waren. En toen kwam de zondag.
KvdVH: Konden we een uurtje langer uitslapen.
HHKJ: Juist ja. Waren we helemaal uitgerust voor hetgeen dat komen ging. Een Super Sunday! Dat was het. Met Vitesse-Ajax als absolute kraker. Zonder de zieke El Ghazi. Die was zwaar aan de kamelenschijt. Schijnt. Tja, krijg je ervan als je de avond tevoren zomaar een lukrake shoarmatent binnenwandeld, nietwaar? Afijn, het potje. Vitesse begon sterk tegen het gehavende Ajax. Daarna zakte de boel een beetje in. Ik had er eigenlijk iets meer van verwacht. En toen viel plots het doelpunt voor de Arnhemmers. Werd het weer een beetje spektakel. Kwam Ajax boem boem twee keer snel langszij. Stonden die Amsterdammers plots weer voor. Speelden die Amsterdammers het verder netjes uit. Doelpuntje erbij. Hatsekidee. Overwinning ook weer in da pocket voor de boys van Frankie de Boer. Hadden niet veel kenners verwacht. Jij?
KvdVH: Nee, ik ook niet als ik eerlijk ben.
HHKJ: En aangezien jij een eerlijk knulletje bent. Afijn. Hadden we tussendoor ook nog de Premier League-clash tussen Manchester United en Manchester City. Daar waar Memphis en Blind wederom op de bank moesten plaatsnemen. Malle Louistje is gekke Henkie niet. Nee, malle Louistje is malle Louistje. Helaas, viel er tijdens de wedstrijd weinig te genieten. Een typische '0-0, haar op je lul'-wedstrijd.
KvdVH: Waarom hebben we het er dan over?
HHKJ: Weet ik veel. Gaan we maar snel verder met Feyenoord-AZ. Met Michiel Kramer in de spits. Hoe achterlijk wil je het hebben? Die gast had op zijn minst een wedstrijd geschorst moeten zijn. Een voetballer moet zijn poten gewoon thuis houden. En met poten bedoel ik dus klauwen. Niet voeten, gekkie. Nee. Er dient nog wel geschopt te worden. Tegen het leer. Desalniettemin hulde voor de Feyenoord advocaat. Die heeft zijn werk uitstekend gedaan. Het potje. Dirkie Kuyt is niet teruggekomen om af te bouwen. Dat is nu wel zeker. Hij is nu de nieuwe topscorer. Met wederom een hattrick. Verder was het een op-en-neer wedstrijd. De wedstrijd leek in eerste instantie in een gelijkspel te eindigen. Maar ja, Dirkie Kuyt hè? Afijn, Ajax en Feyenoord staan beiden nog steeds bovenaan. Uhm. Tenslotte wil ik toch nog even het mooie indrukwekkende applaus in de 14e minuut in de Kuip benoemen. Kun je wel van 010 en 020 spreken maar dit was prachtig. Chapeau! Ik zag zelfs Willem van Hanegem een traantje wegpinken.
KvdVH: Mooi, heel mooi. En de Istanboel-derby Fenerbahce-Galatasaray? Die nog gezien?
HHKJ: Nee, anders had ik in het begin wel vijf genoemd in plaats van vier wedstrijden. Maar het schijnt dat Sneijdertje en Van Persie elkaar helemaal naar de shoarmaroltyfus hebben gevoetbald. Echter meer dan dat deze kraker in een gelijkspelletje is geëindigd, weet ik er verder ook niet meer over te vertellen.
KvdVH: Dan laten we het hierbij. Hoe de rest van de potjes zijn afgelopen en waar welk clubje na dit weekend staat, leest men maar op teletekstpagina's 818 en 819. Genoeg voor vandaag. Het was me weer een genoe...
HHKJ: En uh... aanstaande woensdag?
KvdVH: Wat?
HHKJ: Nou. De bekerkraker Feyenoord-Ajax. Gaan we weer smullen met zijn allen.
KvdVH: Potverdriedubbeltjes. Goed dat je het zegt. Ik moet er nog een geinig toppert alertje van maken.
HHKJ: Dat ik je daar nog aan moet herinneren.
KvdVH: Ach ja. Het belangrijkste is dat het woensdagochtend op het blogje staat, nietwaar?
HHKJ: Daar heb je een punt.
KvdVH: Iets anders. Maandagavond schuif je weer gezellig aan bij je vrienden van Voetbal Inside?
HHKJ: Dat klopt. Ga ik weer hetzelfde vertellen als wat ik zojuist heb verteld.
KvdVH: Oh, oké. En ga je dan wederom de FOX Sports programmagids voorlezen?
HHKJ: Misschien wel, misschien niet. Gratis reclame voor mijn werkgever is natuurlijk nooit weg.
KvdVH: Dan wens ik je verder veel plezier. Ram ik er nog zo'n fijne muziekkneiter tegenaan. Zo. Ook weer gebeurd. De groeten.
HHKJ: Mazzel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten