zondag 15 maart 2015

Bellen met HansieHansie

Iets wat ooit was, maar nu niet meer is. De legendarische voetbalupdate op de maandagochtend van HansieHansie bij Radio Veronica. Helaas. Is niet meer. Vandaar dat het Knulletje van de VoetbalHumor (KvdVH) er hedentendage maar een eigen invulling aan geeft. Zonder RickyPikkie de Veronica DJ, maar met HansieHansie Kraayenstein Junior (HHKJ). En waarom dan al op zondag dat internet opgepleurd? Waarom niet? Gewoon omdat het kan. Gaat-ie dannes:

KvdVH: En ook afgelopen weekend werd er weer gevoetbal in de vaderlandse competitie. Jawel! Hoogste tijd dus om eens te gaan bellen met de man die alles van het spelletje schijnt te weten.
HHKJ: Met HansieHansie.
KvdVH: Ha geile penisbijter die je d'r bent. Hoe gaat het met jou?
HHKJ: Laat ik als eerste je eerste vraag beantwoorden. Ik ben geen penisbijter. Je moet weten mijn lieve Sofie en ik...
KvdVH: Pff, nu even geen gezeik Kraayenpoot. En laat die 'hoe gaat het met jou' vraag maar achterwege. Kom. Voetbal. Dat willen de mensen weten. Nog genoten van het weekend?
HHKJ: Ik heb vooral genoten van Max Verstappen en Sjinkie Knegt. Echter, dat is geen voetbal. Maar ik wilde het wel even gezegd hebben. Dus. Voetbal. Daar gaan we het nu over hebben. Dat Vitesse heeft de smaak te pakken. Gezien? AZ werd met lege handen naar Alkmaar teruggestuurd. Maar de grote vraag was natuurlijk: Was het een pingel voor die kaaskoppen toen het in blessuretijd nog 2-1 voor Vitesse stond? Wiedewiedewiedemeijer liet gewoon door voetballen, maar je had het balletje naar mijn mening ook gewoon op de stip kunnen leggen hoor. Wordt het een compleet andere wedstrijd kan ik je vertellen. Brommetje was niet zo blij zo zagen we.
KvdVH: Twente-PEC was ook wel geinig.
HHKJ: Ook wel geinig zegt-ie. Man, ik heb de ballen uit mijn broek zitten sjorren tijdens die pot. Wat een reclame voor het voetbal.
KvdVH: Niet zo overdrijven Hansie, zo'n fantastische wedstrijd was het nu ook weer niet. Maar ga verder.
HHKJ: Trouwens dat degradatieduel tussen NAC en Go Ahead Eagles mocht er ook zijn. Wat een spektakel was dat zeg. Ik heb van alles gezien. Passie, strijd, balverlies over en weer. Typisch degradatievoetbal. Uiteindelijk werd het een gezellig avondje NAC voor die gassies uit Breda. Tja, het degradatiespook hing zaterdagavond boven het Rat Verlegh stadion. Kun je wel zo stellen. Maar er is nu even lucht in Breda. Wel lullig voor Foeke Booy. Benieuwd of het trainertje van de Eagles volgende week nog op de bank zal zitten. We zullen zien. En wat te denken van ADO-Heracles? Ook zo'n hotseknotse pak 'm aan wedstrijd met alles erop en eraan. Heracles werd kampioen kunsgras in Den Haag. Wordt nog spannend hoor daar onderin. Het zit dicht op elkaar. Trouwens, ik zag dat je er een toppert alert aan had gewijd. Aan deze twee degradatiepotjes.
KvdVH: Klopt. Ach ja, weer eens wat anders dan gelul over die Champions League toppers nietwaar?
HHKJ: "Precies. Ik vond het een aangename verrassing."
KvdVH: Zeg Kraayenpiemel, even tussendoor.
HHKJ: Vertel?
KvdVH: Wanneer ben je eigenlijk jarig?
HHKJ: Hoezo?
KvdVH: Wil ik gewoon weten.
HHKJ: Gaat je geen reet aan. Mafkees die je d'r bent. Maar laat ik verder gaan. Eens kijken. Cambuur wint van FC Utrecht. Dit keer dus geen raar dansje op de tribune. Excelsior verliest van Willem 2. Tja. Kreeg PSV Groningen op bezoek. Met heel veel moeite wisten de Brabanders de drie punten binnen te slepen. De titel komt steeds meer in zicht. Met grote meneer Guardado in hun gelederen. Hadden we ook nog Heerenveen-Ajax. Zonder Ricardo Kishna! Het lijkt mij een verwend omhooggevallen kereltje die Kishna. Als je alleen al naar dat bekkie van 'm kijkt. Heeft hij ook nog die opblaaspop van een Raiola als voetbalmakelaar. Tja, wat mot je ermee? Ik snap Frank de Boer wel hoor. Die houdt niet van fratsen. Hopenlijk leert meneertje ervan. En zoniet, Ajax heeft 'm niet nodig. Zonder Kishna walste Ajax over de Friezen heen. Dan Dordrecht-Feyenoord. Het zag er naar uit dat het een gelijkspelletje zou worden. Maar toen waren daar plots in blessuretijd Anass Achahbar en Kenneth Vermeer. De redders van Feyenoord dit weekend. Ook al was het onverdiend en verdiende Dordrecht een puntje.
KvdVH: Kijken we tot slot nog even kort over de landsgrenzen. Ons Louistje heeft ook weer gewonnen, zo zagen we.
HHKJ: Ja, en hoe! Dat United was flink op dreef tegen de Spurs. Vooral die mafkees van een Rooney. Zo. Maar ik zeg het je, het enige wat Louistje dit jaar nog kan winnen, dat is de PimPamPet trofee. Die schijn je te krijgen als je naast alle prijzen piest. Echt. En toch zie ik United geen vierde worden. Maar Louistje mag gewoon bij Manchester blijven. Denk ik. Maar nu kijk ik in een glazen bol. Terwijl je dan eigenlijk beter een Hans Anders brilletje zou kunnen opzetten. Ha, hoor mij. Zomaar een potje sluikreclame van heb ik jou daar op dat blogje van je. Vind je toch niet erg?
KvdVH: Nee, is niet erg. Als ik het erg had gevonden had ik het er nooit ingezet. Ik schrijf dit stukje zelf moet je weten. Eens kijken. Ja. En Koeman speelt knap gelijk tegen Chelsea. Hebben we dat ook weer gehad. Uhm. Nog even dit. Maandagavond mag je weer naar VITV, is het niet?
HHKJ: Yes. Maandagavond ben ik weer van de partij. Gaan we weer fijn uit de vlekken schieten met zijn allen. Ha.
KvdVH: Mooi. Bedankt weer voor deze analyse. Jouw kijk op voetbalgebied wordt gewaardeerd door de lezertjes van voetbalhumor.com. Volgende week spreken we elkaar weer. Sluiten ik nu af met een muziekkneiter die zijn weerga niet kent. Niets geen stomme boybandjes op dit fantastische blogje. Alleen goede muziek wordt hier gedraaid. Mazzel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten