zondag 10 juni 2018

WK 2018 prognose

Over een paar dagen is het zover. Gaat het grootste sportevenement van deze aardbol van start. Het WK voetbal 2018 in Rusland. Zonder Oranje. Nog bedankt Danny Blind! Bij deze een voorbeschouwing. Aan de hand van een prognose van de redactie van voetbalhumor.com. Of die er toedoet? Nee. Maar toch. Hoe zal volgens de redactie van voetbalhumor.com het WK voetbal 2018 in Rusland verlopen? Gaan we nu van je kijken doen in onze glazen bol.

Globaal
Wij verwachten een poepsaaie groepsfase met ploegen die louter en alleen op de verdediging zullen spelen. Bang om te verliezen. Liever een puntje dan helemaal niets. Qua systemen veel 5-3-2, 5-4-1, 4-5-1, 3-5-2, 4-3-2-1 en 4-4-2 geneuzel. Met veel zonedekking en opkomende backs. Weinig 4-3-3 met voorzetten van links en rechts. Mandekking is ouderwets. Potjes die eindigen op een 0-0 haar op je lul, een nipte 1-0 of 0-1. Niet om door te komen zo duf. Dat soort dingen. De Europese topploegen zullen het toernooi gaan bepalen. Waarom? Zijn tactisch sterker dan de rest. Punt. Frankrijk en Duitsland zien wij als de absolute topfavorieten om het toernooi te winnen. Verdediging, middenveld en voorhoede zijn immers van wereldniveau. Bovendien zijn alle posities nagenoeg gelijkwaardig dubbelbezet. En ja, wij hebben ook de oefenwedstrijdjes van beide landen gezien maar dat waren slechts oefenwedstrijdjes. Spanje en België zijn naar onze mening kanshebbers. Individueel top, qua team stabiel en niet onbelangrijk beide ploegen willen graag de bal hebben. Onder Spanje en België zien wij Portugal, Brazilië en Argentinië als outsiders. Deze drie landen leunen te veel op hun sterspelers waardoor de sterkte van het team vanzelf minder wordt. Rusland komt ver (maximaal kwartfinale, alhoewel wij niet verder dan achtste finale denken), want gastland. Tijdens wedstrijden van Rusland zal buitenspel door de videoref niet worden gezien als buitenspel. Apparaat slaat op zwart, stekker wordt spontaan uit het systeem getrokken, zeg het maar. Gekkigheid alom. Corruptie op en top. Rusland is Rusland. Over vier jaar zullen ze worden uitgesloten voor het WK voetbal 2022 in Qatar want puntje, puntje, puntje vul zelf maar in. Buiten het veld zal helaas hooliganisme een smetje op het toernooi werpen want Rusland, Polen, Engeland en Kroatië doen mee.

Groepsfase

Groep A
De groep van gastland Rusland. De Russen wandelen lachend richting achtste finale. Zie reden hierboven geschreven. Salah mag dan een wereldster zijn op voetbalgebied echter de rest van de Egyptenaren zijn natuurlijk kneusjes. Bijtertje Suarez zal zich met zijn Uruguay in het kielzog van Rusland kwalificeren voor de volgende ronde. Over Saoedi-Arabië hoeven we het niet te hebben.

Groep B
De wedstrijd Portugal-Spanje van vrijdag 15 juni is direct bepalend wie eerste of tweede wordt in groep B. Bij een gelijkspel zal Marokko beslissen of Spanje of Portugal eerste wordt. Marokko zal zich laten zien denken hopen wij. Echter de groepsfase zullen ze niet overleven. Wij gaan uit dat Spanje eerste en Portugal tweede wordt in groep B. Over Iran hoeven we het niet te hebben.

Groep C
Dat Frankrijk eerste wordt in groep C hoeven we verder niet uit te leggen. Vervolgens wordt het interessant. Hoe sterk is Peru? Hoe sterk is Denemarken? Zij zullen moeten uitmaken wie tweede wordt in groep C. Het Australie van Bert van Marwijk doet voor spek en bonen mee. Het kan wellicht een puntje afsnoepen van Peru of Denemarken en zodoende bepalend zijn. Wij denken dat Denemarken (Eriksen, Dolberg, Jorgensen) qua team sterker is dan Peru (Tapia).

Groep D
Een leuke groep. Er zouden zomaar verrassende uitslagen plaats kunnen vinden. Toch denken wij dat Argentinië eenvoudig eerste wordt in groep D. Want Messi. Wanneer de sterspelers van Kroatië zich als een team kunnen opstellen, worden ze met gemak tweede. Zo niet, wordt het lastig tegen de stugge Vikingen uit IJsland en de onvoorspelbare Super Eagles van Nigeria. Toch gaan wij voor Kroatië.

Groep E
In groep E wordt Brazilië met heerlijk sambavoetbal nummer één. Dat Costa Rica vier jaar geleden de kwartfinale haalde, zal een ongekend wonder blijken te zijn. Servië en Zwitserland zullen om plek twee gaan strijden. Wij achten het degelijke Zwitserland net iets sterker.

Groep F
Duitsland wint simpel groep F. Drie warming-up wedstrijdjes voordat het echte werk gaat beginnen. Grote vraag is: wie wordt runner-up? Mexico of Zweden. Eerlijkheidshalve denken wij dat Mexico iets sterker is dan Zweden, echter Zweden zal meer fans op de tribunes hebben. Kan de doorslag geven. Wij doen even kop of munt. Mexico kan wederom dertig hoeren bestellen, Zweden wordt tweede achter Duitsland. Over Zuid-Korea hoeven we het niet te hebben.

Groep G
Groep G bestaande uit België, Engeland, Panama en Tunesië. Hebben we gelijk de nummers 1, 2, 3 en 4 in juiste volgorde te pakken. Laatste wedstrijd in groep E is België-Engeland. Wordt een gelijkspel. Beide landen door. Het aantal doelpunten tegen Panama en Tunesië zal bepalen wie eerste of tweede wordt in de poule. Wij denken België één, Engeland twee.

Groep H
Colombia en Polen gaan door. Wie eerste of tweede wordt zal afhangen wie de vliegende tackles van Senegal weet te ontwijken. Japan kan een taaie tegenstander zijn, maar gaat het niet redden. Niet goed genoeg. Colombia heeft een leuk frivool ijzersterk elftal, Polen heeft Lewandowski en Milik. Even denken... Colombia wordt eerste, Polen tweede. Die andere twee kunnen na drie wedstrijden naar huis.

Achtste finales

50: Frankrijk (C1)-Kroatië (D2)
Kan een leuke pot worden. Kroatië in goede doen zou het de Fransen moeilijk kunnen maken. Maar toch. Frankrijk is naar onze mening topfavoriet om het toernooi te winnen. Dus? Frankrijk wint, Kroatië kan zijn koffers pakken.

49: Rusland (A1)-Portugal (B2)
Mocht het na 60 minuten nog immer gelijk staan, gaan die Russen uiteindelijk winnen. Want gastland. Want corruptie. Want Poetin. Want... Toch denken wij dat Ronaldo en zijn vriendjes het verschil gaan maken. Portugal door, hoop ellende achteraf met Russische hooligans. Grote teringbende.

51: Spanje (B1)-Uruguay (A2)
Op papier een aangename pot. In werkelijkheid een eenvoudig klusje voor de Spanjolen. Hoe goed Suarez en Cavani ook zijn, ze zullen in de tang zitten bij Ramos, Pique en een herstelde Carvajal. Iniesta, Busguets en Isco zullen de Spaanse spitsen gaan voeren met heerlijke steekpassjes.

52: Argentinië (D1)-Denemarken (C2)
En hier strandt het sprookje van Denemarken. Dit wordt een eenvoudige overwinning voor de Zuid-Amerikanen.

53: Brazilië (E1)-Zweden (F2)
En hier strandt het sprookje van Zweden. Dit wordt een eenvoudige overwinning voor de Zuid-Amerikanen.

54: België (G1)-Polen (H2)
Dit wint België. Eenvoudig. Individueel beter op bijna alle posities. Plus qua team van een hoger niveau. Alleen Lewandowski van Polen achten wij beter dan Lukaku van België.

55: Duitsland (F1)-Zwitserland (E2)
Na eerst drie warming-up potjes in de groepsfase te hebben gespeeld, mag voor de vierde maal door Duitsland een warming-up wedstrijdje worden afgewerkt. Mit zwei Fingers in die Nase gaat Duitsland door.

56: Colombia (H1)-Engeland (G2)
Een krakertje hoor. Deze partij. Gelijkspel? Colombia wint? Engeland wint? Wie het weet mag het zeggen? Wij gaan voor Colombia.

Kwartfinales

57: Portugal (W49)-Frankrijk (W50)
Een herhaling van de finale van EURO 2016. Echter nu zullen de Fransen aan het langste eind trekken. Na deze wedstrijd zeggen wij dag tegen Ronaldo.

58: Brazilië (W53)-België (W54)
Deze wedstrijd. Kanaries versus Duivels. Geel tegen Rood. Om te likkenbaarden zo lekker. Beide landen zijn gewaagd aan elkaar. Echter lees bovenaan de alinea met het kopje 'Globaal' nog eens terug. De Bruijne, Hazard, Mertens, Dembélé, Kompany en noem al die dekselse duiveltjes maar op. Ze zullen geschiedenis gaan schrijven. Dahag Neymar.

60: Duitsland (W55)-Colombia (W56)
De warming-up wedstrijden voor Duitsland worden steeds lastiger. Mag ook wel, we bevinden ons immers in de kwartfinale. Toch zal Colombia ook in deze fase simpel worden uitgeschakeld. Duitsland door.

59: Spanje (W51)-Argentinië (W52)
Olé. Doen wij nu even wrijven in onze handjes. Messi tegen zijn Spaanse vriendjes. Echter de hedendaagse beste ballert van deze aardbol kan het niet alleen. Spanje gaat deze pot winnen. Weer geen wereldtitel voor de kleine Argentijn. Daarom Maradonna altijd net iets beter. Want die kon het wel in zijn uppie. Doei Messi. Spanje naar de halve finale.

Halve finales

61: Frankrijk (W57)-België (W58)
Een burenruzie van jewelste. Niet raar opkijken als deze pot beslist wordt met pingelschieten. Toch denken wij dat de Fransen in reguliere speeltijd het klusje zullen klaren. Want wereldteam. Echter nipt zal het worden. Helaas België, wij hopen dat wij het hier mis hebben want wij gunnen jullie die titel. Wij van de redactie van voetbalhumor.com, zo durven wij nu wel te bekennen, zijn jullie grootste fan.

62: Spanje (W59)-Duitsland (W60)
De eerste echte test voor Duitsland. De voorafgaande warming-up potjes zouden eventueel voor een 'te rustig' gevoel bij de wereldkampioen kunnen gaan zorgen. Een beetje spanning is noodzakelijk. Zeker tegen Spanje. Gaat bondscoach Löw uiteindelijk voor zorgen. Spanje loopt op zijn tandvlees. Hebben zware potjes tegen Portugal, Uruguay en Argentinië achter de rug. Geen kattenpis. Duitsland naar de finale.

Troostfinale

63: België (V61)-Spanje (V62)
Spanje kan niet meer, België laadt zich nog één keer op. Ook al is de teleurstelling groot bij de Rode Duivels nog één keer zullen ze laten zien waarom zij de smaakmakers van dit toernooi waren.

Finale

64: Frankrijk (W61)-Duitsland (V62)
Zeg nou zelf. Finalewaardig toch deze partij? En deze wedstrijd kan werkelijk van alles worden. Balletje binnen- of buitenkant paal, balletje onder- of bovenkant lat. Wie krijgt geel, wie krijgt rood? Ploegen zijn gelijkwaardig aan elkaar. Wordt dit kampioenschap beslist met pingels? Zou kunnen. Of wellicht een geniepig doelpuntje in verlenging? Kan ook. Een nipte overwinning in reguliere speeltijd? Ach, weten wij veel. Iets in ons zegt dat Frankrijk wereldkampioen Duitsland zal onttronen en dat Griezmann topscorer en beste voetballer van het toernooi wordt. Maar wie zijn wij? Geen Paultje de Octupus, geen Henk de Gier en zeker geen Jomanda. Nope, wij zijn voetbalhumor.com. Dat je het weet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten