donderdag 6 augustus 2020

Toppert alert!!!

Toppert alert! Toppert alert! Veel Europe League uitgestelde coronapotjes jeweetzelf op teevee vanavond. Allemaal te zien op betaalzendertje FOX Sports en open kanaaltje RTL7 inclusief voor- en nabeschouwingen. Vanaf zes uur kan er worden ingeschakeld en pas laat tegen middernacht kan er op het rode knopje van de afstandsbediening worden gedrukt.

Patsboem. Tweede avondje chips, bier en bitterballen Europe League schemerschouwspel hoera hoera. Gisteren hebben we kunnen zien hoe Shakhtar Donetsk, Copenhagen, Manchester United en Internazionale zich naar de kwartfinales wisten te ballen. Van harte! Welke teams zullen zich bij deze vier voegen? Op het programma ditmaal drie uitgestelde EL-returns die gewoon in het land van het thuisspelende team worden gespeeld (want wel zo eerlijk hatjoe hatjoe) plus een one-of-tie match op neutraal terrein te weten Duisburg en dat ligt al eeuwenlang in Duitsland. Ook vanavond zullen de potjes zonder sfeervol publiek (helaas) worden afgewerkt. Het is wat het is.

Sevilla - AS Roma (18:55 uur, FOX Sports 1)
Om maar gelijk met een klapper van een pot te beginnen. Op neutraal terrein somewhere in Duisburg zullen het Spaanse Sevilla en het Italiaanse AS Roma middels een ware one-off tie gaan uitmaken wie naar de kwartfinales gaat. Niets geen return, niets geen eerste uitslag, we beginnen gewoon met 0-0. Bij de Spanjaarden een coronagevalletje. De naam van de speler, die vorige week een positieve test afleverde, werd niet bekendgemaakt. Hij verkeert in goede gezondheid maar zit wel thuis in isolatie om zodoende andere ballertjes niet te kunnen besmetten. Onze Luuk de Jong is het in ieder geval niet. De pinchhitter van Oranje zal vermoedelijk in de basis starten iets dat voor zijn tegenstander Justin Kluivert van AS Roma niet zo vanzelfsprekend is. Meneertje zal waarschijnlijk voor 99,9% op het bankje moeten plaatsnemen, mocht hij tot de selezione behoren. Onze voorspelling? Een nipte overwinning voor Luuk en zijn mannen. Voorzet van links of rechts, Luuk die voor de verdediger komt, pats op het voorhoofd, doelbewust raak geknikt. Dat soort taferelen.

Bayer Leverkusen - Rangers (18:55 uur, FOX Sports 2)
Een formaliteitje voor de mannen van Peter Bosz. Eerste wedstrijd, ergens in maart, eindigde in Glasgow immers in een formidabele 3-1 voor de Duitsers. Leverkusen mist Amini want het knulletje is in contact geweest met een besmet coronapersoon. Het zekere voor het onzekere wordt genomen. Wij denken dat de Duitsers van Petertje Bosz ook dit potje tegen de aan lager wal geraakte Schotten gaan winnen. Echter wie zijn fucking wij? Voetbalhumor.com. Juist.

FC Basel - Eintracht Frankfurt (20:55 uur, FOX Sports 1)
Over formaliteitjes gesproken. Basel vs Frankfurt. Zwitsers staan met maar liefst 3-0 voor. Kunnen het vanavond thuis relax uitspelen. Zullen dat ook wel gaan doen, verwachten wij.

Wolverhampton Wanderers - Olympiacos (20:55 uur, RTL7)
Het avondwedstrijdje dat er potdikkeme toedoet is die tussen het Engelse Wolves en de Griekse kampioen Olympiacos. Heenwedstrijd eindigde een paar maanden geleden in 1-1 dus alles is nog mogelijk. De Wolves kunnen winnen, die gekke Grieken kunnen scoren, zelfs een gelijkspelletje ligt in het verschiet. Verlenging en pingels wellicht? Ach, weten wij veel. Wat we wel weten is dat we vanavond eens niet naar de 623ste herhalingen van The A-team en Married with children of naar een één of andere kut B-film op RTL7 gaan kijken. Nope. Gewoon een kostelijk wedstrijdje inclusief analyses van Jantje B en Theootje J.

Laatste alinea
Wat is een toppert alert zonder lekkere wijven en heerlijke muziek? Precies, geen echte toppert alert. Dus zie HIERRR, HIERRR, HIERRR en DAARRR, DAARRR, DAARRR. Onverzadigbaar. Vergeten we tussendoor om 19:00 uur op NPO Uno natuurlijk niet naar de persconferentie over de corona-maatregelen te kijken want wat zullen de wijze heren ons nu weer gaan voorschotelen? De één die biert, het etterbakje kliert, een ander doet weird, het lachebekje giert het uit als een malle en wij, wij gaan foebele koekeloeren mensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten