dinsdag 21 juni 2016

21 JUNI 2016

Toppert alert! Toppert alert! Twaalfde speeldag alweer. Wie haalt de achtste finale van het EURO2016 toernooitje en wie niet. Heb je er ook zo'n zin in alhoewel Oranje niet mee mag doen omdat... ach je weet zelf.

18:00 uur: Oekraine-Polen (C)
Van Oekraine nemen we straks na 90 minuten afscheid. Wat konden ze voetballen zingen hè? Polen heeft aan een puntje genoeg om sowieso tweede in de poule te worden. Onze voorspeling: 0-1.

18:00 uur: Noord Ierland-Duitsland (C)
Sommige dagen eet je sla, drink je water en doe je aan fitness. Andere dagen eet je chips, drink je bier en lig je lui op de bank. Dat noemen ze nou balans. Wat dit gewauwel met dit potje heeft te maken? Helemaal niets. Nou ja, dat de balans tussen deze twee ploegen ver te zoeken is misschien. Onze voorspelling: 0-4.

21:00 uur: Tsjechie-Turkije (D)
De Tsjechen hebben nog een kans om zich te kwalificeren voor de afvalronde. Moet er vandaag wel even worden gewonnen van de tegenvallende Turken (die overigens theoretisch ook nog een miniem kansje hebben om als beste derde te kunnen eindigen, maar dit terzijde). Want als iets tussen haakjes staat, dan gaan we er niet van uit. Hoe theoretische het allemaal ook mag zijn. De slecht presterende Turken zorgen ervoor dat het getüter deze zomer uitblijft. Onze voorspeling: 1-0.

21:00 uur: Kroatie-Spanje (D)
Dit potje zou weleens de mooiste wedstrijd uit de poulefase kunnen worden. De twee meest technische begaafde ploegen van dit toernooi mogen gaan strijden om plek 1. Moet Spanje niet met een B-elftal op de proppen komen natuurlijk en dienen de Kroatische hooligans zich gedeisd te houden. Maar da's logisch. Het duel zal worden geleid door onze trots in donkere dagen: Björn Kuipers. Onze voorspelling: 1-1.

Tot slot
Het plaatje en het muziekje van de dag. Omdat het kan. Groet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten