woensdag 16 juni 2021

Wo 16 juni 2021

Toppert alert! Toppert alert! Op het programma vandaag drie wedstrijdjes uit de groepsfase. EURO 20201 jeweetzelf. Allemaal te zien op voetbalzender NPO1.

15:00 uur: Finland vs Rusland (B)
Als het een ijshockeywedstrijd was geweest stond ons een wereldgame te wachten. Helaas, het betreft voetbal. Debutant Finland won afgelopen zaterdag ietwat ongemakkelijk zijn potje van het gehavende Denemarken. Mochten de Vikingen vandaag winnen of gelijkspelen tegen rivaal Rusland zijn ze geplaatst voor de achtste finale. Rusland moet winnen anders wordt het een lastig verhaal. Een titanenstrijd wordt verwacht. Deze burenruzie. Een soort van Nederland-Duitsland dit. Voetbal is oorlog zei generaal Michels ooit. Vandaag gaan we het meemaken. Plaats van handeling Sint-Petersburg. Onze voorspelling? Russen hebben thuisvoordeel en zullen om die reden winnen.

18:00 uur: Turkije vs Wales (A)
Azerbeidzjaan (hoofdstad Bakoe) is da place to be. Het poeperige schijtvoetbal van de Turken werd door de Italianen genadeloos afgestraft. Wales won weliswaar verrassend een punt door Zwitserland op gelijke hoogte te houden, echter het antivoetbal dat de eilandbewoners lieten zien, voorspelt niet veel goeds. Beide ploegjes zullen aan de bak moeten. Beide ploegjes hebben de punten hard nodig. Met een gelijkspel schiet niemand iets op. Oké, Turkije heeft dan nog een kansje wanneer het in de laatste wedstrijd van Zwitserland weet te winnen, Wales is bij voorbaat kansloos tegen de Italianen. Om die reden dient er gewoon gewonnen te worden. Onze voorspelling? Dat wordt tüteren. Turkije wint. X, Wales dus.

21:00 uur: Italië vs Zwitserland (A)
Italië wist in de openingswedstrijd te imponeren tegen de Turken. De aanvalsmachine van de Azuri scoorde er lustig op los. De Zwitsers stelden zwaar teleur tegen Wales. Onnodig werden kostbare punten verspeeld. Dat zal ze nog eens duur kunnen komen te staan want die laatste pot tegen Turkije win je niet zomaar. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Rome. Kortom wederom thuisvoordeel voor de in vorm zijnde Italianen. Daar smelten de kazen zullen ze in Zwitserland denken. Afijn, wie wint is geplaatst voor de volgende ronde. Bij een gelijkspel de Italianen ook. Onze voorspelling? Een kleine overwinning voor Italië.

Laatste alinea
Laatste alinea alweer. Weet jij wat er komen gaat. Zie HIERRR, HIERRR en HIERRR drie heerlijke dames en zie hoor DAARRR, DAARRR en DAARRR drie fijne muziekpareltjes. Om alvast in de stemming te komen. Genoeg. Wij gaan foebele koekeloeren mensen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten