zondag 13 juni 2021

Zo 13 juni 2021

Toppert alert! Toppert alert! Op het programma vandaag drie wedstrijdjes uit de groepsfase. EURO 20201 jeweetzelf. Allemaal te zien op voetbalzender NPO1.

15:00 uur: Engeland vs Kroatië (D)
Heerlijke wedstrijd dit. Twee Drie jaar geleden was het nog een halve finale op het WK 2018. De Kroaten wisten in verlenging de Engelsen naar huis te schieten. Kroatië werd uiteindelijk tweede. In de finale werd van topfavoriet Frankrijk verloren. Benieuwd hoe sterk de Kroaten vandaag de dag zijn en of ze zijn opgewassen tegen dit Engeland. Want let op die eilandbewoners. Die komen ver dit toernooi want A ze hebben een goede lichting en B ze spelen - mochten ze eerste in de groep worden op de kwartfinale na - alle wedstrijden thuis (Wembley). Spelers om rekening mee te houden zijn bij de Engelsen boywonder Phil Foden (Manchester City) en bij de Kroaten defensieve middenvelder Marcelo Brozovic (Internazionale). Onze voorspelling? Wij denken dat Engeland wint, want thuisvoordeel.

18:00 uur: Oostenrijk vs Noord-Macedonië (C)
Een typische teletekstwedstrijd. Bende zal worden afgewerkt in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Maar ja, Oostenrijk en Noord-Macedonië zijn wel de tegenstanders van Oranje in groep C. Dus gewoon kijken naar dit saaie nietszeggende potje voetbal. Verder let op de Oostenrijkse verdediger David Alaba (Bayern München, volgend seizoen Real Madrid) en voor Noord-Macedonië good old spits Goran Pandev (Genoa CFC). Het mooiste voor Oranje zou natuurlijk zijn als deze wedstrijd in een gelijkspel eindigt echter - daar komt-ie hoor onze voorspelling - wij denken toch echt dat Oostenrijk dit potje nipt gaat winnen.

21:00 uur: Nederland vs Oekraïne (C)
De oefenpotjes tegen Schotland en Georgië voorspellen niet veel goeds. Zo eerlijk moet je zijn. Tuurlijk Georgië werd met 3-0 afgedroogd maar het spel begon pas te renderen bij Oranje toen ze terugschakelde naar het 4-3-3 systeem. Het 5-3-2 systeem wil gewoon nog niet echt functioneren, echter Knuppeltje de Boer gaat er stug mee verder. En dan ook nog vasthouden met een vaste spits naast Memphis. Of dat Woutje Weghorst of Luuk de Jong zal zijn het kan ons niet bommen. Terwijl Donyell Malen, Steven Berghuis en Cody Gakpo op het bankje moeten plaatsnemen. Staat waarschijnlijk ook nog balafpakker Maarten de Roon in de basis. Tegen Oekraïne heb je geen balafpakker nodig, die gasten leveren die bal zelf al in. Zet een Ryan Gravenberch of Davy Klaassen op die plek en laat het voetbal het voetbal zijn. Heus, verder aanmodderen met dat 5-3-2 systeem en die rare ingevulde posities gaat je niet ver brengen. Kijk, dat je de groepsfase overleeft dat ben je aan je stand verplicht. Eerste worden moet mogelijk zijn. Echter met dit 5-3-2 systeem en met deze opstelling vlieg je er in de achtste finale sowieso uit. Vanavond Oekraïne. In de Johan Cruijff Arena. Normaal gesproken twee vingers in de neus, kat in het bakkie, doe mij nog maar een bier. Wij zijn bang dat het een nagelbijtende avond gaat worden. In het doel ouwe rot Maarten Stekelenburg. Helaas komt de wedstrijd te vroeg voor Matthijs de Ligt niettemin Nathan Aké en Jurriën Timber staan te trappelen. Punten pakken is het devies. Hoe maakt niet uit, daarna zien we wel verder. Let op alleskunner Frenkie (FC Barcelona) en bij Oekraïne dienen we inverted wingback Oleksandr Zinchenko (Manchester City) goed in de gaten te houden. Onze voorspelling? Nou vooruit, een kleine overwinning voor Oranje.

Laatste alinea
Wat is een toppert alertje zonder laatste alinea? Helemaal niets. Zie daarom HIERRR, HIERRR en HIERRR drie wonderschone ladies zo mooi zo mooi en voor drie fijne muziekpareltjes moet je weer DAARRR, DAARRR en DAARRR zijn. Om alvast in de stemming te komen. Genoeg. Wij gaan foebele koekeloeren mensen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten