dinsdag 24 juni 2014

24 juni 2014

Vertrek vroeg uit school of je werk en wees de file voor. 18:00 uur. Dan gaat het gebeuren. Italië-Uruguay. Te zien op Nederland 1. Weet wonderboy Luis Suarez wederom een grootmacht naar huis te sturen? Ga er maar aanstaan. De Azzuri heeft aan een puntje genoeg, de Zuid Amerikanen dienen gewoon te winnen. Duidelijker kan het niet. Man man man, wat een handenwrijvende smulpartij gaat dit worden. Door voetbalhumor.com uiteraard bestempeld als de wedstrijd van de dag. Heel Uruguay heeft zijn hoop gevestigd op de kleine Dracula. De Italianen hopen op een opleving van de onberekenbare Balotelli en stylist Pirlo. Is wat. Wie van deze sterren gaat straks naar huis? Onze voorspelling? Uhm, lastig. Kan een eentje worden, maar ook een tweetje en zelfs een drietje is mogelijk. Dit wordt echt gokken. Uhm, een drietje. Helaas pindakaas voor Suarez en zijn mannen.

En ook om 18:00 uur de andere partij in poule D. Dark Horse Costa Rica zal het tegen het al uitgeschakelde Engeland opnemen. Wie had dat gedacht? Weten de gemotiveerde Costa Ricanen ook de gedesillusioneerde Engelsen van de mat te spelen? Rooney en zijn mannen vertoeven immers al vijf dagen op het Copacabana strand. Waarom trainen als het toch niets meer uithaald? De bende wordt uitgezonden op Nederland 2. Onze voorspelling? Een gelijkspelletje.

De NOS heeft om 22:00 uur op Nederland 3 voor de wedstrijd Colombia-Japan gekozen. Die Columbianen zijn dan zowaar al geplaatst voor de volgende ronde, maar de vraag is op welke plek gaan ze eindigen. Japan kan nog voor een laatste kansje gaan. Een minieme kans. Dan dienen Honda en zijn makkers er wel flink tegenaan te gaan en dan nog zijn ze afhankelijk van Ivoorkust. Colombia-Japan. Onze voorspelling? Een drietje. Is immers genoeg voor die Shakira-mannen om eerste in poule C te worden.

En de andere wedstrijd in poule C die ook om 22:00 uur zal worden gespeeld is Ivoorkust-Griekenland. Ga er maar van uit dat deze te zien zal zijn op Nederland 1. Ivoorkust heeft aan een puntje genoeg, tenminste als Japan er geen doelpuntenfestijn van maakt. Toch? Of hoe zit dat? Met die spelregels? Doelsaldo boven onderling resultaat? Pff, zoek het lekker zelf uit. Nog even een voorspelling verzinnen. Een eentje. Die luie uitgeschakelde lamzwamzen van een Grieken zullen de laatste dagen wel weer vakantie hebben gevierd. Van onze belastingcenten.

Tot slot
Tot slot nog een lekker wijf en een heerlijk muziekje voor je uitgezocht om zodoende de dag fris en fruitig tot 18:00 uur door te brengen. Gewoon, om dat WK-gevoel wat op te borrelen. Niks meer, niks minder!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten