donderdag 26 juni 2014

26 juni 2014

Gaan we weer, met onze voorbeschouwing van de dag. De laatste poulewedstrijdjes alweer van dit zinderende WK. Jottem oh jaatje. Zit je klaar? Komt-ie dan hè. Beginnen we om 18:00 uur met het vooraf aangekondigde salonremise duel USA-Duitsland. Te bewonderen op Nederland 1. Jawel, een salonremise duel. Lees je goed! Amerika heeft aan een puntje genoeg om zeker te zijn van de volgende ronde en Duitsland heeft weer aan een puntje genoeg om als winnaar van groep G te eindigen. Dus tel uit je winst remise. Het schijnt dat gisteravond Jürgen Klinsmann met zijn goede vriend Joachim Löw heeft getafeld en onder het genot van een goed glas wijn plus wat lalalala lollige schnaps-drankjes het hele belchineesplannetje saampjes alvast hebben doorgenomen. Nee joh, echt? Echt! En dus kunnen we nu al zeggen schrijven: TOEDELADOKIE Ronaldo met je Portugese vriendjes die er werkgelijkwaar geen klote van hebben weten te bakken. Onze voorspelling luidt daarom dus ook: een oersaai gelijkspelletje dat zijn weerga niet kent.

En gelijktijdig wordt dus Portugal-Ghana gespeeld. De verwachting is dat er met twee B-elftallen zullen worden aangetreden. De voetbalsterren hebben er namelijk niet meer zoveel zin in nu er niets meer te halen valt. Althans, dat is ons vermoeden. Ja okees, theoretisch kan Portugal zich nog plaatsen maar dan dienen die klaplopers het record aantal doelpunten in een WK-wedstrijd te verbeteren en dient Duitsland zich aan zijn plicht te moeten houden. En dat verwachten wij niet. Nope. Ook voor deze nietszeggende balpartij zullen wij een drietje invullen op het gokformulier. Voor de liefhebber te zien op Nederland 2. Om 18:00 uur. Maar dat laatste had je wellicht al door toen we in het begin van deze alinea 'gelijktijdig' neerkalkten. Pff, moe word je ervan. Moe. Zo ontiegelijk verdomde moe.

Komen we nu bij de avondpotjes. Eerst even iets over dat hoempa hoempapa volkslied van Algerije. De tandjes. Volgens mij hebben we dat destijds ook voorbij horen komen tijdens carnaval. Echt. Zou zo maar een gigantenhit van de Deurzakkers kunnen zijn dat liedje van ze. Maar ja, het kan natuurlijk ook zomaar zo zijn dat we toen al straalbezopen ergens in de bosjes lagen. Met onze lamme koppen. Weten wij veel. Maar waar waren we? Oja, de avondpotjes. Met Algerije. Ja. En die moeten het opnemen tegen de Russen. Om 22:00 uur. Op Nederland 1 gokken wij. "Nee gokken op de wedstrijden moet je doen!" Horen we je nu zeggen. Ja jij, lezertje. Met je grote mond. Jij internetstruinertje die je van vingertjewijzen doet. Naar mij. Het knulletje van de voetbalhumor.com die zowat bijna alle voetbalwedstrijden verkeerd weet te voorspellen. Wat zeg je, lezertje? "En dat noemt zich een kenner. Waardeloze amateur. Op welk kanaaltje dat potje wordt uitgezonden, zoeken we zelf wel uit. Dus kom op met die baggervoorspelling van je." Uhhhh ja. Wij doen even een pas op de plaatst. Okees, okees. Onze voorspelling dan. Voor de wedstrijd van de dag! Omdat jullie dat zo graag willen. Omdat jullie mij zo graag willen uitlachen morgen. Stelletje, stelletje, stelletje.... (vul lekker zelf in). Uhm. Even denken. Ook voor dit balpartijtje gokken we een gelijkspelletje. Kijk, dat die Russen moeten winnen om de volgende ronde te halen daar zullen die Algerijnen met al hun hebben en houwen een stokje voor willen steken. En je hebt die Algerijnen in hun vorige twee potjes gezien. Was geen kattepis. Nee, wij zien die Algerijnen wel doorkomen. Met die Algerijnse Messi van ze. Kom hoe heet die knakker ook alweer? Oh ja, Abdelmoumene Djabou.

En ook om 22:00 uur het derde en laatste poulewedstrijdje van onze zuiderburen. Onze Belgjes zijn reeds geplaatst. En dat is keurig. Vanavond mogen ze het opnemen tegen de scheefoogjes. Zuid Korea-België. Ja, dat is 'm. Wij zijn fan van de Rode Duivels, mag je best weten, ook al lieten ze tot nu toe baggervoetbal zien. Maar ja, wie weet dat de ploeg nog gaat groeien gedurende dit toernooi. Iets dat Driesje Mertens vurig hoopt. Groeien. Gna. Allemaal gekkigheid natuurlijk. Echter Driesje loopt er vrolijk bij hebben we kunnen constateren. Daar op dat groene veld. Met die glimlach op z'n smoel. Echt. Zou natuurlijk ook kunnen komen omdat dat gras de hele tijd tegen zijn balletjes loopt te kietelen. Kan allemaal. Hihi. Van de malle zo raar allemaal hier op de voetbalhumor.com zeg. Poe. Genoeg geluld. Tijd voor een voorspelling. Uhm. Zuid Korea wil wel maar kan niet. Denken wij hè, denken wij. En die Belgen zijn gewoonweg te sterk. Denken wij ook. Wij vullen een tweetje in mensen. Viva la Belgica! En eet eens voor de verandering yoghurt gemengd met hopjesvla. Dat is namelijk goed voor de vitamine D, alhoewel die Duivels in groep H uitkomen. Tja, het is zoals het is. Manneken Pis. Met een leuter van hier tot Rio de Janeiro. Doe mij nog maar een ijsco, doe mij nog maar een ijsco.

Tot slot
Tot slot nog een lekker wijf en een heerlijk muziekje voor je uitgezocht om zodoende de dag fris en fruitig tot 18:00 uur door te brengen. Gewoon, om dat WK-gevoel wat op te borrelen. Niks meer, niks minder!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten